O slovenského mladíka má záujem Bayern Mníchov. Pozval ho k sebe na tri dni

Patrik Jakubík v šatni mníchovského Bayernu.
Patrik Jakubík v šatni mníchovského Bayernu. (Autor: mskzilina.sk)
SITA|5. okt 2016 o 16:57

Patrika Jakubíka si všimli skauti slávneho klubu.

ŽILINA. Člen tímu do 14 rokov futbalového klubu MŠK Žilina Patrik Jakubík absolvoval so svojím otcom a aj asistentom trénera MŠK Ladislavom Kubalíkom trojdňový pobyt v nemeckom FC Bayern Mníchov.

Informuje o tom klubový web žilinského klubu.

"Ešte v lete na turnaji v Hradci Králové si Patrika Jakubíka všimol skaut Bayernu Mníchov, ktorý vyhľadáva talenty na Slovensku, v Česku i Maďarsku. Na základe tohto interesu klub pozval hráča na krátky pobyt, kde mal možnosť spoznať chod klubu, zoznámiť sa so systémom práce a v neposlednom rade overiť si aj individuálnu kvalitu v jednom z najväčších klubov v Európe," povedal kouč Kubalík.

"Mojou úlohou bolo ako zástupca klubu sprevádzať Paťa počas tohto pobytu, ale zároveň sme chceli nazrieť hlbšie do fungovania mládežníckej akadémie a nadviazať priamy kontakt s týmto veľkoklubom," dodal.

Ladislav Kubalík priblížil program Žilinčanov v bavorskej metropole.

"Patrik v pondelok absolvoval tréningovú jednotku s kategóriou U14, popoludní sme mali možnosť zhliadnuť štadión a útroby Allianz arény. V utorok trénoval dvojfázovo, dopoludnia len so skupinou hráčov a pred druhým tréningom sme stihli navštíviť fanshop a tréningovú jednotku A-tímu s viacerými hviezdami ako Ribéry, Lahm, Xabi Alonso, Rafinha, čo bol veľký zážitok," uviedol asistent trénera MŠK Žilina.

"Mal som možnosť komunikovať s manažérom mládeže, ktorým je Timon Pauls, prebrali sme detaily práce s akadémiou v Bayerne. Potvrdil, že tak ako vo všetkých európskych krajinách, aj oni majú svoje problémy, či už je to výchova mládeže alebo tréningové priestory. Tie sa snažia vyriešiť výstavbou nového tréningového centra, ktoré bude hotové v júli 2017 a bude jedným z najlepších a najmodernejších v Európe," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»O slovenského mladíka má záujem Bayern Mníchov. Pozval ho k sebe na tri dni