Nováčik z Olcnavy nemal náhradníkov, ale body bral

Tešili sa hostia. Nováčik z Olcnavy vyhral v Prakovciach.
Tešili sa hostia. Nováčik z Olcnavy vyhral v Prakovciach. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|21. aug 2017 o 00:00

Šťastné tri body si odniesla Olcnava z prakovského ihriska.

PRAKOVCE. Šťastné tri body si odniesla Olcnava z prakovského ihriska.

Hostia pricestovali na zápas s jedenástimi hráčmi, domáci pozahadzovali veľké gólové príležitosti.

Piate kolo podtatranskej piatoligovej futbalovej súťaže odštartovali už v sobotu dvomi zápasmi Prakovce – Olcnava a Spišská Belá – Ľubica.

Nováčikovi z Olcnavy sobotňajší termín príliš nevyhovoval, no aj napriek veľkým problémom s vy-skladaním zostavy odchádzali z Prakoviec maximálne spokojní.

Nevyhral lepší, ale šťastnejší

Keď v 33. minúte Olcnava strelila gól, tento moment ešte viac vyburcoval Prakovčanov k snahe nielen vyrovnať, ale aj otočiť skóre zápasu.

Do polčasu vytúžený gól neprišiel, a tak čakanie pokračovalo ďalších 45 minút druhého dejstva.

Olcnavčania sa dopredu príliš nehrnuli a domáci búšili do súpera, ale nakoniec domáci priaznivci gól v ich podaní nevideli.

Ako sa hovorí – futbal nemá logiku a piatoligový nováčik z minima vyťažil maximum.

„Pre hostí to boli naozaj šťastné tri body. V prvom polčase strelili gól a po zmene strán len bránili výsledok. Doplatili sme na nevyužívanie gólových príležitostí a tak tento výsledok je pre nás naozaj veľmi krutý,“ jasne a stručne vystihol priebeh spišského derby kapitán FK Prakovce Marek Mihalik.

Futbalový boom

Olcnava si tak na svoje konto pripísala druhé víťazstvo.

Po postupe do vyššej súťaže je v Olcnave futbalový boom.

Okrem majstrovských bodov sa zverenci trénera Miloša Komaru predstavili aj v Slovenskom pohári a náročné prvé augustové týždne zvládli na nováčika veľmi dobre.

„Pred stretnutím sme mali veľké problémy so zostavou. Časť hráčov je ešte na dovolenkách a ďalší chýbali pre pracovné povinnosti. Pricestovali sme a nastúpili sme presne s jedenástimi hráčmi. V prvom polčase sme boli trošku lepším mužstvom a podarilo sa nám streliť gól. Po zmene strán sme sa viac zamerali na obranu a pri gólových príležitostiach domácich nás niekoľkokrát podržal náš brankár. Prakovčania majú šikovné mladé mužstvo, ale doplatili na nevyužívanie gólových šancí. Pre nás sú to zlaté a hlavne šťastné tri body,“ netajil veľkú spokojnosť po víťazstve 1:0 hrajúci tréner FK Miloš Komara.

„Je to už o niečo iná súťaž, ako sme hrali pred rokom. V piatoligových tímoch hrá o niečo viac starších a skúsenejších hráčov. Aj v Prakovciach bolo badať, že domáci majú o niečo viac skúseností. Teraz nás čakajú ďalšie zápasy vonku a po troch bodoch z Prakoviec nemôže prísť uspokojenie,“ dodal tréner Komara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nováčik z Olcnavy nemal náhradníkov, ale body bral