Nemá už viac energie a motivácie. Lyžiarska hviezda končí

Tina Mazeová.
Tina Mazeová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. okt 2016 o 19:43

Tina Mazeová v tejto sezóne nastúpi na jediné preteky. V Maribore sa rozlúči s kariérou.

SöLDEN. Slovinská lyžiarka Tina Mazeová oznámila vo štvrtok na tlačovej konferencii v Söldene koniec aktívnej kariéry. V tejto sezóne sa v Svetovom pohári predstaví už len raz, pred domácim publikom 7.-8. januára budúceho roka v Maribore.

Potom 33-ročná univerzálka zavesí lyže definitívne na klinec. "Nemám už viac energie a motivácie, aby som jazdila na tejto úrovni. V Maribore poviem definitívne zbohom všetkým," citovalo ju aj slovinské periodikum Delo.

Tina Mazeová.
Tina Mazeová. (Autor: TASR/AP)

Mazeová vynechala celú sezónu 2015/2016 po veľkom sklamaní na konci tej predchádzajúcej, keď jej len o 22 bodov v súboji s Rakúšankou Annou Veithovou (vtedy ešte Fenningerovou) ušiel veľký glóbus za celkový triumf v SP.

Medzitým si od súťažných svahov poriadne oddýchla a okrem iného ukončila štúdium na Univerzite v Maribore. Spromovala na Pedagogickej fakulte a bude z nej učiteľka na základnej škole.

Práve v Söldene pred 14 rokmi získala Mazeová prvý triumf v pretekoch Svetového pohára (26. októbra 2002). Počas úspešnej kariéry vyhrala preteky SP 26-krát, na stupni víťazov stála 81-krát. Na konte má štyri tituly majsterky sveta a dve zlaté olympijské medaily.

V roku 2013 vyhrala celkovú klasifikáciu Svetového pohára a získala veľký krištáľový glóbus. Nazbierala pritom rekordných 2414 bodov. Celkovo zo ZOH má na konte štyri medaily, z MS deväť.

V rokoch 2005, 2010, 2011, 2013 a 2014 ju vyhlásili za najlepšiu športovkyňu Slovinska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Nemá už viac energie a motivácie. Lyžiarska hviezda končí