Nadal: Chcem sa poďakovať ľuďom z prvej palebnej línie

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR)
SITA|22. mar 2020 o 12:21

Španiel sa vo videu prihovára trpiacim.

BRATISLAVA. Ani španielskemu tenistovi Rafaelovi Nadalovi (33) nie je ľahostajný osud miliónov ľudí po celom svete, ktorí sa v týchto dňoch nakazili nebezpečným koronavírusom.

Prostredníctvom videa na sociálnej sieti svetový hráč číslo 2 adresoval fanúšikom odkaz, v ktorom sa prihovára trpiacim a zároveň vyzdvihuje odvahu a odhodlanie tých, ktorí nám pomáhajú preklenúť toto zložité obdobie.

"Toto sú pre nás všetkých ťažké časy. Najmä sa chcem poďakovať ľuďom z prvej palebnej línie - všetkým lekárom, zdravotným sestrám a zdravotníckym pracovníkom, ktorí nás chránia.

Moja vďaka tiež patrí policajným zložkám, civilnej a národnej garde, príslušníkom armády a všetkým tým, vďaka ktorým sa cítime trochu bezpečnejšie. Týmto ľuďom najviac hrozí, že sa nakazia, aj preto sú našimi hrdinami," uviedol 12-násobný šampión Roland Garros a celkovo 19-násobný grandslamový víťaz na svojej twitterovej prezentácii.

Kráľ antuky zároveň vyjadril povzbudzujúce slová ľuďom, ktorých rodiny trpia novým respiračným ochorením, resp. sa už stali jeho obeťami. Okrem Talianska je v týchto dňoch najviac úmrtí práve v Španielsku.

"Ak niekoho takého poznáte, pošlite mu povzbudzujúcu správu. Je ťažké vyjadriť slovami, ako nám je všetkým ľúto, že situácia sa vyvinula do súčasných rozmerov. Chcem však veriť, že už čoskoro budeme môcť pokračovať v našich pôvodných životoch.

Postupujme zjednotene proti spoločnému nepriateľovi a dodržiavajme stanovené pravidlá. Najmä zostaňme doma. Verím, že sa čoskoro vidíme," zakončil Rafael Nadal.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal: Chcem sa poďakovať ľuďom z prvej palebnej línie