Na jubilejnom Memoriáli Antona Repeľa zvíťazili domáce Lipany

Tradičný dorastenecký turnaj v Lipanoch ovládli domáci futbalisti.
Tradičný dorastenecký turnaj v Lipanoch ovládli domáci futbalisti. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Sportnet|8. júl 2020 o 12:21

Turnaj je spomienkou na medzinárodného rozhodcu.

LIPANY. Futbalový klub ŠK Odeva Lipany pripravil v úvode júla už 40. ročník turnaja dorastencov vo futbale na počesť Antona Repeľa.

Rozhodcu FIFA, lipianskeho rodáka, ktorý tragicky zahynul 10. októbra 1962 pri leteckom nešťastí, keď letel do Poľska, kde mal ako hlavný rozhodca rozhodovať stretnutie Poľsko – Anglicko.

Počas obedňajšej prestávky členovia výboru klubu a synovia nebohého zašli na cintorín, kde si zapálením sviece uctili jeho pamiatku a na znak vďaky položili na hrob kyticu kvetov.

Uctili si aj zosnulého trénera Varechu

Pred prvým zápasom jedného z najstarších turnajov na Slovensku v tejto vekovej kategórii si jeho aktéri uctili minútou ticha dlhoročného trénera Lipian Jána Varechu.

V dopoludňajších zápasoch zvíťazili Lipany nad výberom ObFZ Prešov 4:0 a Stropkov remizoval s výberom ObFZ Vranov 2:2, na pokutové kopy zvíťazil Stropkov 3:1.

V zápase o 3. miesto zvíťazil výber ObFZ Prešov nad výberom ObFZ Vranov 3:0. Vo finále uspeli Lipany, ktoré si poradili so Stropkovom 3:0.

Cenu pre najlepšieho brankára si odniesol Samuel Seman zo Stropkova, najlepším strelcom sa stal domáci Kristián Gmitter a ako najlepší hráč bol vyhodnotený Tomáš Marchevka, tiež hráč ŠK Odeva. Putovný pohár ako aj celkové víťazstvo získalo družstvo domácich futbalistov.

Najlepších jednotlivcov i kolektívy oceňovali synovia nebohého Antona Repeľa, Miloš a Stanislav, ako aj členovia výboru lipianskeho klubu Jozef Križalkovič a Anton Kanuščák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na jubilejnom Memoriáli Antona Repeľa zvíťazili domáce Lipany