V Red Bulle sa razom zmenila nálada. Frustovaný Horner: Už sa nebránime, ale naháňame

Christian Horner
Fotogaléria (25)
Christian Horner (Autor: REUTERS)
REUTERS|15. sep 2024 o 22:50

McLaren predbehol Red Bull v hodnotení konštruktérov.

BAKU. Red Bull sa v šampionáte konštruktérov formuly 1 stal lovcom a "vrhne všetko" na to, aby získal späť vedúcu pozíciu pred McLarenom, povedal šéf tímu Christian Horner po pretekoch v Baku.

Red Bull viedol šampionát nepretržite od roku 2022 a vlani zažil najdominantnejšiu sezónu v histórii s 21 víťazstvami v 22 pretekoch.

Fotogaléria z Veľkej ceny Azerbajdžanu 2024 (formula 1)

Víťazstvo Oscara Piastriho na Veľkej cene Azerbajdžanu a štvrté miesto Landa Norrisa poslali McLaren na čelo priebežného poradia s 20-bodovým náskokom pred Red Bullom, ktorému pri naháňaní pódia vypadol Sergio Perez a Max Verstappen skončil piaty.

Náskok trojnásobného majstra sveta Verstappena pred najbližším súperom Norrisom sa sedem kôl pred koncom súťaže znížil na 59 bodov z predchádzajúcich 62.

Horner povedal, že výsledok bol "veľkou ranou", ale stále je o čo hrať.

"Pozrite sa, teraz už nebránime, ale naháňame. Takže to opäť mení dynamiku a my do toho jednoducho dáme všetko," povedal novinárom.

"Teraz máme 20 bodov ako deficit, takže musíme útočiť."

Red Bull vyzeral do pretekov v oveľa lepšej forme ako na niektorých nedávnych pretekoch, Perez a Verstappen štartovali zo štvrtého, respektíve šiesteho miesta, zatiaľ čo Piastri sa zoradil na druhom a Norris na 15. mieste.

Havária medzi Perezom a Carlosom Sainzom z Ferrari v predposlednom kole, ako aj silná jazda Norrisa a dobrá tímová práca McLarenu všetko zvrátili a britská stajňa sa prvýkrát od roku 2014 dostala na čelo.

"Je frustrujúce, najmä po tom, kam sa Lando kvalifikoval, že sme ho dnes neporazili, ale našťastie nezískal veľké body," povedal Horner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»V Red Bulle sa razom zmenila nálada. Frustovaný Horner: Už sa nebránime, ale naháňame