Bežnému Slovákovi ostávajú štyri spôsoby. Ako sledovať formulu 1?

Formula 1: Ako sledovať formulu 1 po prechode na Nova Sport 5?
Formula 1: Ako sledovať formulu 1 po prechode na Nova Sport 5? (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. mar 2024 o 19:30 (aktualizované 2. mar 2024 o 15:50)

Diváci hľadajú spôsoby, ako sledovať formulu 1 dokonca deň pred úvodnou Veľkou cenou Bahrajnu.

BRATISLAVA. Príchod nových športových kanálov od skupiny Nova je zásadnou novinkou. Predovšetkým pre fanúšikov Formuly 1.

Na jeseň minulého roku kúpila Nova vysielacie práva na Formulu 1, ktorá bola vysielaná osem rokov na konkurenčných staniciach Sport1 a Sport2.

Nova sa so ziskom vysielacích práv rozhodla založiť nové prémiové televízne stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6, ktoré sa budú vo veľkom sústrediť na motoršport.

Kde sledovať F1 v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Okrem F1 sa na nových staniciach od Novy bude vysielať aj F2, F3, Porsche Super Cup, F1 Academy, všetko vrátane tréningov.

Absentovať nebude ani legendárna komentátorská dvojica Števo Eisele a Josef Král, ktorí vytvorili formulovú dvojicu prezývanú Eisking.

Ako sledovať F1?

Jednou z hlavných diváckych otázok ostáva, ako sledovať prenosy F1. Túto otázku si diváci kladú dokonca aj deň pred štartom úvodnej Veľkej ceny Bahrajnu.

Obe novovzniknuté televízne stanice Novy sa dá momentálne naladiť cez českú O2 TV. Slovenská O2 TV nové stanice Novy neponúka.

Max Verstappen na Red Bulle počas predsezónnych testov F1 2024 v Bahrajne.
Súvisiaci článok
Začína sa sezóna F1. Preladiť program nebude stačiť. Väčšina fanúšikov prvé preteky neuvidí

Sledovať F1 by sa dalo aj cez českého poskytovateľa internetovej i satelitnej televízie Telly. Ten však vyžaduje k zakúpeniu balíčka mať trvalý alebo aspoň prechodný pobyt v Česku.

Slovenskí diváci môžu sledovať F1 prostredníctvom poskytovateľa Skylink, ktorý je zatiaľ jediný TV poskytovateľ na Slovensku. Do svojej ponuky totiž zaradil športový kanál Nova Sport 5.

Okrem Skylinku však ohlásila zaradenie Nova Sport 5 do ponuky streamovacia platforma Voyo, ktorú prevádzkuje skupina Markíza.

Veľká cena Bahrajnu v roku 2023. V popredí Charles Leclerc na Ferrari.
Súvisiaci článok
F1 sa začne na mieste bývalej ťavej farmy. Verstappen môže predĺžiť skvelú sériu

Nova vyjednáva o rozšírení vysielania o ďalších operátorov. Problémom sú však vysoké licenčné poplatky, ktoré Nova požaduje.

Formulu 1 môžete sledovať aj cez oficiálnu F1 TV. Ide o online službu, ktorá poskytuje fanúšikom F1 možnosť sledovať preteky z rôznych pohľadov, prostredníctvom viacerých kamier.

Okrem toho môžete sledovať jazdu konkrétneho pilota priamo z monopostu vybrať konkrétneho pilota, sledovať jeho jazdu priamo z monopostu a taktiež archívne GP.

Nevýhodou F1 TV je skutočnosť, že je celá v angličtine.

Ďalšiu možnosť sledovania pretekov majú Slováci v prihraničných mestách s Maďarskom.

Stačí im obyčajná DVBT-T2 anténa na chytenie signálu M4sport, ktorá vysiela Veľké ceny F1 vrátane tréningov aj kvalifikácii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Bežnému Slovákovi ostávajú štyri spôsoby. Ako sledovať formulu 1?