Vo Ferrari pochopili, že nebudú bojovať o titul. Máme nové ciele, vraví Leclerc

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. aug 2023 o 15:27

Monačan stál v prvých 12 pretekoch sezóny iba trikrát na pódiu.

BRATISLAVA. Monacký pilot F1 Charles Leclerc priznal, že jeho tím Scuderia Ferrari musel už po prvých pretekoch aktuálnej sezóny majstrovstiev sveta monopostov F1 prehodnotiť svoje ambície.

Zoskupenie z talianskeho Maranella totiž, rovnako ako ostatní súperi, od začiatku výrazne zaostávalo za Red Bullom, ktorý ovládol všetkých 12 veľkých cien do letnej prestávky.

Leclerc zaznamenal v roku 2023 tri pódiové umiestnenia v pretekoch, vrátane tretej priečky na ostatnej Veľkej cene Belgicka. Pred sezónou vo Ferrari mierili na titul, ale na ten museli rýchlo zabudnúť.

"Pred prvými pretekmi bol náš cieľ urobiť krok vpred oproti predošlému roku, teda zvíťaziť v šampionáte. V prvej polovici sezóny sme však výrazne zaostali.

Hneď sme si to uvedomili, stanovili sme si nové ciele a tím na to skvele zareagoval," uviedol Leclerc podľa webu f1.com.

Dvadsaťpäťročný rodák z Monte Carla vyzdvihol prácu ľudí v Maranelle, ktorí postupne zlepšovali monopost.

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)

"Niekedy priniesli vylepšenia s viac ako mesačným predstihom, čo si vyžiadalo veľa úsilia od každého z nich. Pomohlo nám to ku skvelým výsledkom. Stále však musíme veľa vecí pochopiť, lebo nie vždy sa nám darilo podľa predstáv.

Prvú časť sezóny sme ukončili pozitívne a dúfajme, že v tej druhej využijeme náš potenciál naplno," vyhlásil účastník 115 pretekov v F1, v ktorých dosiahol päť triumfov.

Scuderia Ferrari čaká na jazdecký titul v F1 od roku 2007, keď ho získal Fín Kimi Raikkönen a na konštruktérsky od roku 2008.

Po 12 z 22 pretekov tejto sezóny patrí Ferrari štvrtá priečka v Pohári konštruktérov so ziskom 191 bodov, z nich Leclerc nazbieral 99 a jeho kolega Španiel Carlos Sainz 92.

Vedúci Red Bull má na konte už 503 bodov, o 256 viac ako druhý Mercedes. Scuderia stráca päť bodov na tretí Aston Martin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vo Ferrari pochopili, že nebudú bojovať o titul. Máme nové ciele, vraví Leclerc