Red Bull rokuje so Sainzom, no ten má inú ponuku. Marko: Nedokážeme sa jej vyrovnať

Carlos Sainz z Ferrari na tlačovej konferencii po Veľkej cene Japonska.
Carlos Sainz z Ferrari na tlačovej konferencii po Veľkej cene Japonska. (Autor: REUTERS)
REUTERS|18. apr 2024 o 16:11

Audi vstúpi do formuly 1 v roku 2026.

ŠANGHAJ. Carlos Sainz z Ferrari na konci aktuálnej sezóny opúšťa Ferrari, na jeho miesto zasadne sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu.

Red Bull rokuje s dvadsaťdeväťročným Sainzom o zmluve pre rok 2025. Podľa Helmuta Marka, konzultanta značky energetických nápojov pre motoršport, má Sainz na stole výhodnejšiu ponuku od Audi.

Španiel, ktorý minulý mesiac vyhral preteky v Austrálii, vo štvrtok na Veľkej cene Číny novinárom povedal, že všetky jeho ponuky zostávajú otvorené a rozhodnutie si vyžiaduje určitý čas.

Sainz bol spájaný s Red Bullom ako možný tímový kolega pre trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena, ak Mexičan Sergio Pérez nepredĺži zmluvu.

Sainzovo spojenie s Vestappenom by obnovilo ich zostavu z Toro Rosso z rokov 2015 a 2016.

Marko povedal rakúskym novinám Kleine Zeitung, že o Sainza je záujem. "Hovoríme s ním, má za sebou najsilnejšiu sezónu vo formule 1," povedal Rakúšan.

"Má však veľmi lukratívnu ponuku od Audi, ktorej sa nemôžeme vyrovnať a ani ju prekonať."

Audi vstúpi do formuly 1 v roku 2026. Továrenským tímom nemeckého výrobcu sa stane švajčiarsky Sauber, ktorý v tejto sezóne zatiaľ v štyroch pretekoch nezískal ani bod.

Marko povedal, že aj skúsený Pérez má za sebou najlepšiu sezónu od svojho príchodu do tímu v roku 2021.

"Ak si udrží tieto výkony ako v kvalifikácii v Japonsku, potom je určite najlepšou možnosťou pre Red Bull na rok 2025. Je to pracant pre tím. Teraz je monopost bližšie k Maxovmu nastaveniu a to mu pomáha," dodal.

Austrálčan Daniel Ricciardo bol tiež v hľadáčiku pre možný návrat do hlavného tímu Red Bull, ale zatiaľ sa vo Visa Cash App RB, predtým známom ako AlphaTauri a Toro Rosso, nepresadil.

Marko povedal, že Júki Cunoda mal zatiaľ Ricciarda "pod kontrolou".

"Výzvou pre Ricciarda bolo, že ak chcel mať nádej na získanie miesta v Red Bulle, musel byť jednoznačne rýchlejší ako Júki. Zatiaľ sa tak nestalo, aj keď to je zatiaľ tesné. Uvidíme, ako sa to vyvinie," povedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Red Bull rokuje so Sainzom, no ten má inú ponuku. Marko: Nedokážeme sa jej vyrovnať