Prestupová bomba v F1? Hamilton by sa mal stať jazdcom Ferrari

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|1. feb 2024 o 12:24 (aktualizované 1. feb 2024 o 12:36)

Viacnásobný majster sveta F1 by sa k tímu pripojil v roku 2025.

BRATISLAVA. Lewis Hamilton je kúsok od prestupu do tímu Ferrari.

Britský jazdec a sedemnásobný majster sveta F1, ktorý je od roku 2013 jazdcom Mercedesu, by sa k tímu mal pripojiť po sezóne 2024.

S informáciou prišli najskôr talianske média, no neskôr túto správu zverejnili aj Briti, Španieli či Francúzi. Všetky média sa odkazujú na vlastné zdroje.

Pilot ani tím Ferrari alebo Mercedesu sa k týmto špekuláciám zatiaľ nevyjadrili.

Vo štvrtok informovali o šokujúcej správe okrem iných aj televízia Sky, ktorá o prestupe hovorila v podstate už ako o hotovej veci, či portál Autosport.

"Máme tu obrovské novinky zo sveta formuly 1. Vyzerá to, že Hamilton opúšťa Mercedes a pripojí sa k Ferrari v roku 2025.

Pred oficiálnym oznámením, ktoré sa očakáva ešte dnes, bude šéf Mercedesu Toto Wolff informovať celú továreň o prestupe Lewisa Hamiltona,“ uvádza britská televízia Sky.

Podľa informácií BBC Sport zvolal Mercedes všetkých členov tímu na míting vo štvrtok o 15.00 h s Wolffom a technickým riaditeľom Jamesom Allisonom, kde by im mali oznámiť odchod Hamiltona.

V tíme Ferrari by tak pravdepodobne nahradil španielskeho jazdca Carlosa Sainza a stal sa tímovým kolegom Monačana Charlesa Leclerca.

Ferrari sa o jeho služby uchádzalo už dlhšie, no nedokázalo ho presvedčiť.

Talianska stajňa nedávno oznámila, že podpísala nový viacročný kontrakt s Monačanom Charlesom Leclercom, zmluva s druhým pilotom Carlosom Sainzom však vyprší na konci tohto roka.

Nová sezóna F1 odštartuje 28. februára Veľkou cenou Bahrajnu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Prestupová bomba v F1? Hamilton by sa mal stať jazdcom Ferrari