Verstappen si vybojoval pole position na šprint, prenasledovaný bude dvoma McLarenmi

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, REUTERS|28. jún 2024 o 17:38 (aktualizované 28. jún 2024 o 18:55)

Tímový kolega z Red Bull Racing Sergio Peréz skončil až na 7. mieste.

Formula 1 - Veľká cena Rakúska 2024

Kvalifikácia šprintu:

1.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

1:04,686 min

2.

Lando Norris

Veľká Británia

McLaren

+ 0,093 s

3.

Oscar Piastri

Austrália

McLaren

+ 0,301 s

4.

George Russell

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,368 s

5.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,440 s

6.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,584 s

BRATISLAVA. Holandský pretekár F1 Max Verstappen na Red Bull Racing si vybojoval pole position na sobotné preteky šprintu na Veľkej cene Rakúska.

Trojnásobný majster sveta zajazdil na domácom okruhu svojho tímu najlepšie kolo v čase 1:04,686 minúty, čo diváci odmenili búrlivým potleskom.

S odstupom 0,093 sekúnd skončil na druhom mieste Lando Norris na McLarene, tretie miesto obsadil jeho tímový kolega Oscar Piastri.

"Je skvelé byť tu prvý pred, v podstate, mojimi domácimi fanúšikmi a mojou domácou Veľkou cenou," povedal holandský jazdec, ktorého putovná armáda fanúšikov mení tribúny na Red Bull Ringu na oranžové. "Zatiaľ je to dobrý deň," dodal.

George Russell z Mercedesu sa pripojil k Piastrimu v druhom rade a Carlos Sainz z Ferrari a Lewis Hamilton z Mercedesu odštartujú spoločne z tretieho radu.

Druhý jazdec Red Bullu Sergio Peréz sa umiestnil až na 7. priečke a odštartuje tak šprintové preteky až zo štvrtého radu.

Charles Leclerc z Ferrari bude štartovať z 10. miesta po tom, čo sa mu nepodarilo včas prejsť cez cieľovú čiaru a zajazdiť kvalifikačné kolo v záverečnej fáze.

"Neviem, čo sa stalo. Bol som v boxovej uličke a dostal som anti-stall, potom sa všetko vyplo," povedal jazdec Ferrari.

Norris, druhý v šampionáte, ale s obrovskou stratou 69 bodov na Verstappena, ktorý vyhral sedem z doterajších desiatich pretekov, naplnil očakávania, že bude najväčším súperom Holanďana.

"Necítil som sa úplne pohodlne až do posledného kola, takže som s tým spokojný. Je to blízko, ako to bolo celý rok, takže žiadny rozdiel, ale Maxa musel zajazdiť výborné kolo a je to dobrá pozícia do zajtrajších pretekov," povedal Brit.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen si vybojoval pole position na šprint, prenasledovaný bude dvoma McLarenmi