Leclerc v závere vystrašil Red Bull, Pérez zlyhal už štvrtýkrát v sérii

Charles Leclerc na okruhu v rakúskom Spielbergu.
Charles Leclerc na okruhu v rakúskom Spielbergu. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jún 2023 o 18:35

Max Verstappen má namierené za ďalším triumfom.

SPIELBERG. Víťazom kvalifikácie na nedeľnú Veľkú cenu Rakúska seriálu F1 sa stal líder svetového šampionátu Max Verstappen na Red Bulle.

Holanďan zajazdil najrýchlejší čas 1:04,391 minúty.

Za ním skončilo duo jazdcov Ferrari. Z prvého radu odštartuje Monačan Charles Leclerc, jeho tímový kolega Carlos Sainz finišoval tretí.

Najväčšie prekvapenie kvalifikácie prišlo v druhej časti, keď nedokázal postúpiť do Q3 Sergio Pérez. Mexický jazdec obsadil až pätnáste miesto, keďže všetky pokusy mu zmazali za porušenie traťových limitov.

Tímový kolega lídra šampionátu neprekĺzol do tretej časti kvalifikácie štvrtýkrát za sebou. Predtým sa mu to nepodarilo ani v Monaku, Španielsku a Kanade.

Medzi elitnú desiatku sa neprebojoval z rovnakého dôvodu ani britský jazdec George Russell z Mercedesu, ktorý finišoval jedenásty.

Piatkové zápolenie bolo síce v réžii Red Bullu a Maxa Verstappena, no v poslednom meranom kole kvalifikácie išiel výborne aj Leclerc.

Výsledky 3. časti kvalifikácie na Veľkú cenu Rakúska F1 2023.
Výsledky 3. časti kvalifikácie na Veľkú cenu Rakúska F1 2023. (Autor: SofaScore)

Na druhom medzičase bol dokonca rýchlejší než holandský favorit, no v cieli napokon Monačanovi namerali o 48 tisícin sekundy horší čas.

"K Maxovi som bol veľmi blízko, ale dnes to nestačí. Celkovo si nemyslím, že sme očakávali, že budeme tak blízko Red Bullu, takže je to dobré," povedal.

V sobotu sú na programe od 16.30 SELČ šprintové preteky. Hlavné preteky odštartujú v nedeľu od 15.00 h na okruhu v Spielbergu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Leclerc v závere vystrašil Red Bull, Pérez zlyhal už štvrtýkrát v sérii