Verstappen: Ak nebudem môcť byť sám sebou, s F1 skončím skôr, ako sa čakalo

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: REUTERS)
REUTERS|22. sep 2024 o 23:13

Reagoval na trest, ktorý mu udelila FIA za nadávku.

SINGAPUR. Max Verstappen naznačil, že by mohol skončiť s formulou 1 skôr, ako sa očakávalo, ak by mu riadiaci orgán tohto športu zabránil baviť sa a byť sám sebou.

Trojnásobnému majstrovi sveta z Red Bullu nariadili stewardi, aby vykonal verejnoprospešné práce s FIA po tom, ako minulý štvrtok na tlačovej konferencii počas Veľkej ceny Singapuru použil nadávku.

Trest viedol holandského jazdca k tomu, že na tlačových konferenciách FIA dával len stručné odpovede a s novinármi sa stretával na iných miestach v paddocku.

To isté urobil aj po tom, ako skončil v pretekoch druhý za súperom McLarenu Landom Norrisom, pričom využil príležitosť, aby bližšie vysvetlil, prečo sa cítil tak silno potrestaný.

"Takéto veci určite rozhodujú aj o mojej budúcnosti," povedal. "Keď nemôžete byť sami sebou alebo musíte riešiť takéto hlúposti. Myslím si, že teraz som v takej fáze kariéry, že to nechcete riešiť stále.

Je to naozaj únavné. Samozrejme, je skvelé mať úspechy a vyhrávať preteky, ale keď to všetko dosiahnete, vyhráte šampionát a preteky, potom sa chcete aj jednoducho dobre baviť," povedal.

Verstappen už predtým hovoril o odchode z formuly 1, keď je ešte relatívne mladý, a zdôraznil, že nebude pokračovať tak dlho ako 39-ročný Lewis Hamilton a 43-ročný Fernando Alonso.

"Ak sa musíte zaoberať všetkými takýmito hlúposťami, pre mňa to nie je spôsob, ako pokračovať v športe, to je isté," povedal 26-ročný jazdec.

Na otázku, či by FIA mohla ustúpiť, ak by sa dozvedela, že riskuje vytlačenie niekoľkonásobného majstra sveta zo športu, Verstappen pochyboval, že by to brali veľmi vážne.

"Pre mňa, samozrejme, v istom momente, keď je toho dosť, je toho dosť. A uvidíme. Teda, ako som povedal, preteky budú pokračovať," dodal.

"F1 bude pokračovať aj bezo mňa. Nie je to problém. Ale nie je to problém ani pre mňa." Verstappen povedal, že má pocit, že mu bolo zabránené byť autentický.

"Ak nemôžete byť naozaj sami sebou, ako naplno, potom je lepšie nehovoriť," povedal. "To nikto nechce, pretože potom sa z vás stane robot a to nie je to, ako by ste mali v športe postupovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen: Ak nebudem môcť byť sám sebou, s F1 skončím skôr, ako sa čakalo