Takto sa na majstra sveta nejazdí. Norris bol na seba kritický, opísal zlé štarty

Lando Norris.
Lando Norris. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|22. aug 2024 o 20:55

Pretekárov čaká Veľká cena Holandska.

ZANDVOORT. Lando Norris z McLarenu zhodnotil svoje doterajšie výkony v tejto sezóne ako nedostatočné pre niekoho, kto má ambície stať sa šampiónom formuly 1.

Dvadsaťštyriročný Brit je po 14 z 24 pretekov sezóny najbližším súperom trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena v priebežnom poradí, ale za jazdcom Red Bullu stále zaostáva o 78 bodov.

"Po prvej polovici sezóny som nepodával výkony na úrovni majstra sveta a je to také jednoduché," povedal novinárom na štvrtkovej tlačovke pred Veľkou cenou Holandska.

"V určitých momentoch áno a veľa pretekov som odjazdil, ale drobnosti ma sklamali a to si nemôžem dovoliť. Viem to a nie som s tým spokojný, ale je to preto, že som vášnivý a chcem vyhrávať."

Norris získal svoje prvé víťazstvo v F1 v máji v Miami, ale odvtedy má na konte štyri druhé miesta.

Najvýraznejšie je, že Verstappen odštartoval minulý mesiac Veľkú cenu Belgicka z 11. miesta po treste za motor, napriek tomu však preteky dokončil a predstihol Norrisa.

Austrálsky tímový kolega Oscar Piastri si v posledných štyroch pretekoch počínal lepšie, pričom v Maďarsku získal prvé víťazstvo a dve druhé miesta.

"Je veľa vecí, na ktoré som sa pozrel a na ktorých som pracoval, aby som sa vrátil silnejší," povedal Norris.

"Moje príležitosti sa mi na štartoch vzdialili. Boli aj silné momenty, ale vždy ich zatienil zlý štart, zlá prvá zákruta alebo snaha byť príliš na istotu a vyhnúť sa problémom.

"Musím byť perfektný, aby som mohol konkurovať chlapcom, s ktorými súťažíme, a najmenšia slabina alebo nedostatok vás môže ľahko uštipnúť."

Napriek svojmu skleslému sebahodnoteniu Norris povedal, že stále cíti, že oba šampionáty sú na dosah.

McLaren zaostáva za Red Bullom len o 42 bodov a ich auto je teraz pravdepodobne najrýchlejšie vďaka modernizácii pre Zandvoort, Verstappenove domáce preteky, ktoré holandský jazdec vyhral z pole position v posledných troch rokoch.

"Chcem byť optimistický a povedať, že šance stále existujú," povedal Norris.

"Viem, že je to veľa a bude to veľmi náročná výzva, ale keď viem, ako dokážem hrať, keď veci klapnú a idú dobre, tak chcem stále veriť, že je to možné."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Takto sa na majstra sveta nejazdí. Norris bol na seba kritický, opísal zlé štarty