Leclerc vyhral kvalifikáciu v Baku, tá však musela byť prerušená

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. jún 2022 o 17:50

Za Monačanom sa zoradili jazdci Red Bullu.

Veľká cena Azerbajdžanu 2022

Kvalifikácia:

1.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

1:41,359 min

2.

Sergio Pérez

Mexiko

Red Bull

+ 0,282 s

3.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

+ 0,347 s

4.

Carlos Sainz 

Španielsko

Ferrari

+ 0,455 s

5.

George Russel

Veľká Británia

Mercedes

+ 1,353 s

6.

Pierre Gasly

Francúzsko

Alpha Tauri

+ 1,486 s

BAKU. Monacký pretekár F1 Charles Leclerc vyhral kvalifikáciu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Azerbajdžanu. Jazdec tímu Ferrari predviedol v poslednom pokuse famózne kolo a svojich konkurentov výrazne zdolal.

Sergio Pérez, ktorý obhajuje víťazstvo z minulého roka, skončil v kvalifikácii druhý s odstupom 0,282 sekundy. Hoci mu ideálne nevyšiel záverečný sektor, zdolal svojho tímového kolegu a majstra sveta Maxa Verstappena.

Leclerc je jasným kvalifikačným kráľom doterajšieho priebehu sezóny. Vyhral už štvrtýkrát v sérii, keď uspel aj v Miami, Barcelone a Monte Carle. Okrem toho nebol nikto rýchlejší ani v Bahrajne a tiež v austrálskom Melbourne.

"Je to dobrý pocit. Samozrejme, každá pole position je dobrá, ale túto som príliš nečakal, pretože Red Bull bol silný, špeciálne v prvej a druhej časti kvalifikácie.

V poslednom kole všetko vyšlo, za čo som extrémne šťastný. Teším sa na zajtrajšie preteky," povedal Leclerc v bezprostrednej reakcii.

Kvalifikácia musela byť v prvej časti prerušená. Červené vlajky spôsobila chyba Lanca Strolla, ktorý nezvládol prejazd druhou zákrutou a nabúral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Leclerc vyhral kvalifikáciu v Baku, tá však musela byť prerušená