Čerňanská stráca na medailu dve sekundy, nevyšla jej druhá jazda

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská pri debute na ZOH 2022.
Slovenská bobistka Viktória Čerňanská pri debute na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. feb 2022 o 05:45 (aktualizované 13. feb 2022 o 12:33)

V polovici súťaže figuruje na priebežnom 15. mieste.

Súťaž monobobov na ZOH 2022

PEKING. Slovenská bobistka Viktória Čerňanská figuruje po dvoch jazdách v súťaži ženských monobobov na ZOH 2022 v Pekingu na 15. priečke so stratou 3,06 sekundy na americkú líderku Kaillie Humphriesovú.

V prvej nedeľnej jazde obsadila spoločnú 12. priečku, keď rovnaký čas ako Slovenka dosiahla aj Kanaďanka Cynthia Appiahová. V druhej jazde si Čerňanská pohoršila, v porovnaní s prvou dosiahla o 66 stotín sekundy horší čas.

"Prvú polovicu mojej olympijskej premiéry hodnotím veľmi dobre. Veľmi sa teším z toho, ako sa mi podarilo odjazdiť dve zďaleka najlepšie jazdy, aké som tu mala. Boli vyrovnané," uviedla 19-ročná slovenská reprezentantka pre olympic.sk.

Najmladšia pretekárka v štartovej listine necítil na štarte veľký stres: "Väčší som mala pred prvými tréningami na tejto dráhe. Snažila som sa sústrediť na seba a nevnímať okolie. Nechcela som na seba vyvíjať zbytočný tlak, pretože som mohla iba prekvapiť. Pred prvými jazdami som si dala cieľ len, aby boli vydarené, A aby som neurobila hrubé chyby. S priebežným umiestením som spokojná."

Čerňanská sa po prílete do Číny musela vyrovnať s absenciou trénera a bývalého olympionika Milana Jagnešáka, šéf Slovenského zväzu bobistov strávil pre nejasný výsledok PCR testov osem dní v pekinskej izolácii. Nemohol tak pomôcť Čerňanskej počas prvých dní na ZOH.

"Nemohol ísť so mnou ani na prehliadky trate. Spojila som sa preto s iným tímom. Pomohla mi Holanďanka, ktorá tu už na trati bola. Keď už tréner mohol prísť, veľmi mi to pomohlo, mala som istotu, že tu je človek, s ktorým som absolvovala celé štyri sezóny. Pomohol mi aj okolo technických vecí. Nie je len tréner. Je aj mechanik, natáčal ma a analyzoval moje jazdy," povedala majsterka sveta v kategórii do 23 rokov.

V ľadovom tobogane v Jen-čchingu má Humphriesová nakročené za zlatou medailou. Po polovici súťaže vedie o 1,04 sekundy pred Kanaďankou Christine de Bruinovou, tretia je Nemka Laura Nolteová (+1,22).

"Rada by som bola, keby sa mi podarilo vylepšiť štarty. Aby boli pod 6 sekúnd. Je to jedna či dve stotinky. Chcem zopakovať vyrovnané jazdy bez chýb," dodala Čerňanská.

Monoboby žien sú novou olympijskou disciplínou. Medaily v nej rozdajú po tretích a štvrtých jazdách v pondelok 14. februára.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Boby»Čerňanská stráca na medailu dve sekundy, nevyšla jej druhá jazda