Mohli by hrať vodné pólo. Búrka premenila ihrisko na bazén

Titanilla Bőd|18. aug 2020 o 14:00

V Hajnáčke sa tešia na pohárové derby s Rimavskou Sobotou, zatiaľ nemajú kde hrať.

Štvrtoligista z Hajnáčky mal privítať v stredu v Slovnaft Cupe treťoligovú Rimavskú Sobotu. Pondelok sa však nad obcou prehnala búrka, ihrisko je pod vodou. Zápas preložili na 1. septembra.

Člen výkonného výboru FC 98 Hajnáčka Ivan Poprocký vraví, že si nepamätá podobnú situáciu: „Je to niečo výnimočné. Pri futbale som od roku 2006, a nikdy sme nemuseli pre stav ihriska odkladať majstrovský zápas. Možno nejaké prípravné stretnutie v období jarných dažďov, ale to je čosi iné.”

Pondelok napadlo v obci až 80 milimetrov zrážok. Prietrž mračien spôsobila škody na majetku obce a obyvateľov, zatopené sú pivnice a kotolne. Ihrisko je naklonené smerom k potoku, ale voda ustúpila zatiaľ len pár metrov. „Nevedeli by sme do stredy pripraviť ihrisko,” konštatuje funkcionár.

V nedeľu má hrať Hajnáčka majstrovský zápas doma so Slovenskými Ďarmotami. Poprocký verí, že v piatok sa ihrisko dá do poriadku a víkendové stretnutie môžu odohrať podľa plánov.

Tréner Rimavskosoboťanov Tomáš Boháčik si myslí, že odklad jeho tímu môže prísť aj vhod: „Máme niekoľkých zranených, možno sa ešte za dva týždne zotavia.”

Na pohárové derby sa v Hajnáčke tešia. „Máme rešpekt pred Rimavskou Sobotou, už v prvých zápasoch bolo vidno ich kvality. Chceli by sme s nimi odohrať solídny zápas,” dodáva Poprocký.

Pred tromi rokmi vtedy ešte piatoligová Hajnáčka hrala doma v pohári s Liptovským Mikulášom. Prehrala 1:5, ale po prvom polčase bol stav ešte vyrovnaný.

„Aj teraz sme nabudení, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok. Takéto mužstvo u nás nehráva pravidelne, nechceme sklamať. Verím, že príde veľa fanúšikov, aj touto cestou by som ich chcel pozvať na náš štadión 1. septembra o 17.00,” uzavrel funkcionár Hajnáčky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mohli by hrať vodné pólo. Búrka premenila ihrisko na bazén