Vlček a Tarr skončili ôsmi, Varga jedenásty (minúta po minúte)

Slovenskí rýchlostní kajakári Erik Vlček a Juraj Tarr.
Slovenskí rýchlostní kajakári Erik Vlček a Juraj Tarr. (Autor: TASR)
Sportnet|18. aug 2016 o 11:56

Slovenskí kanoisti sa pred finále za favoritov nepovažujú. Pred dvoma rokmi však boli majstrami sveta. Richard Varga chce v triatlone prekvapiť.

Program Slovákov - 18. august:

RÝCHLOSTNÁ KANOISTIKA

1000 m: K2 – A-finále mužov (14.08, Vlček, Tarr)

500 m: K1 – B-finále žien (15.04, Kohlová)

TRIATLON 

Muži (16.00, Varga)

Nenechajte si ujsť:

ATLETIKA

200 m mužov - finále (3.30 až v piatok ráno) 

Minúta po minúte:

00:05 - To bude na dnes asi všetko. Ak ste sa rozhodli ponocovať, o 3:30 sa na atletickom ovále opäť predstaví hviezdny Jamajčan Usain Bolt. Dobrú noc.

23:34 - Pozemní hokejisti Argentíny získali na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro zlaté medaily, keď vo finále zdolali Belgičanov 4:2. Je to pre nich prvé zlato z olympiády.

23:18 - Čínsku reprezentantku v plávaní Čchen Sin-i a domáceho v cestnej cyklistike Klébera Ramosa da Silvu vylúčili z OH v brazílskom Riu de Janeiro za doping.

22:34 - Dvojnásobným triumfom čínskych skokaniek do vody sa skončila štvrtková súťaž na 10 m veži. Olympijskou víťazkou sa stala iba 15-ročná Žen Čchien, ktorá triumfovala so ziskom 439,25 bodu pred o dva roky staršou krajankou S' Ja-ťie (419,40).

21:45 - Peter Sagan sa pripravuje na svoje vystúpenie na OH v Riu. So svojim trénerom Petrom Zánickým absolvoval tréning priamo v dejisku olympiády. Pozrite si fotky z tréningu. 

20:00 - Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) suspendovala moldavského pretekára Sergheia Tarnovschiho. Dôvodom je pozitívny dopingový nález bronzového medailistu v disciplíne C1 na 1000 metrov.

19:51 - Japonské bedmintonistky Misaki Macutomová, Ajaka Takahašiová sa stali olympijskými víťazkami v ženskej štvorhre. Vo štvrtkovom finále turnaja v Riu de Janeiro zdolali dánsku dvojicu Christinna Pedersenová, Kamilla Rytterová Juhlová 2:1 na sety (-18, 9, 19).

19:20 - Americkú ženskú štafetu na 4x100 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro vo štvrtok diskvalifikovali v rozbehoch po tom, ako im nevyšla druhá odovzdávka medzi Allyson Felixovou a English Gardnerovou.

Prvá menovaná stratila rovnováhu a nedokázala podať kolík kolegyni Gardnerovej. Výber USA sa však úspešne odvolal, keďže sa ukázalo, že Američanka predtým príšla do kolízie s domácou brazílskou reprezentantkou. Vo štvrtok si šprintérky USA individuálne zopakujú preteky, na postup do finále musia prekonať čas 42,70 s.

18:25 - Americký plavec Ryan Lochte a jeho traja kolegovia z reprezentácie USA klamali o ozbrojenom prepadnutí, ktoré sa malo počas OH 2016 v Rio de Janeiro udiať minulý týždeň.

Kvarteto si svoju verziu vymyslelo, čo podľa správy AP potvrdila už aj brazílska polícia.

18:11 - Kirgizský reprezentant vo vzpieraní Izzat Artykov mal na OH v Riu de Janeiro pozitívny dopingový nález na strychnín a prišiel o bronzovú medailu v kategórii do 69 kg. 

O jeho diskvalifikácii vo štvrtok informoval Športový arbitrážny súd (CAS). Bronz tak dodatočne získal pôvodne štvrtý Kolumbijčan Luis Javier Mosquera, uviedla agentúra DPA

17:50 - Richard Varga obsadil jedenástu pozíciu v súťaži triatlonistov.

17:46 - Alistair Brownlee vyhral súťaž mužov v triatlone. Druhý prišiel do cieľa jeho brat Jonathan.

17:40 - Alistair Brownlee má na začiatku posledného kola 15-sekundový náskok pred svojím bratom Jonathanom. Okolo jedenásteho miesta sa pohybuje slovenský reprezentant Richard Varga.

17:21 - Americký atlét Kerron Clement získal zlatú olympijskú medailu v behu na 400 metrov cez prekážky v brazílskom Riu de Janeiro. Zvíťazil svetovým výkonom roka 47,73 sekundy. Druhý dobehol Keňan Boniface Mucheru Tumuti, tretí skončil Turek Yasmani Copello.

17:15 - Richard Varga je už na bežeckej časti. Hoci bol po cyklistickej časti na čele, začal sa v behu prepadať.

16:44 - Prvá desiatka zväčšila svoj náskok a momentálne vedie už viac ako o jednu minútu. Bratia Brownleeovci navyše patria medzi najlepších bežcov. Richard Varga môže dosiahnuť výrazný úspech.

16:40 - Jamajská štafeta na 4x100 m nastúpi na štvrtkový druhý rozbeh na olympijských hrách v Riu de Janeiro bez svojho lídra Usaina Bolta.

Trojnásobný olympijský víťaz na 100 m bude zbierať sily na večerné finále behu na 200 m, kde rovnako ako na polovičnej vzdialenosti môže dosiahnuť zlatý hetrik.

Karibské kvarteto budú tvoriť Jevaughn Minzie, Asafa Powell, Nickel Ashmeade a Kemar Bailey-Cole. V rozbehu budú súpermi obhajcov prvenstva z Londýna 2012 zostavy Veľkej Británie, Holandska, Nemecka, Kuby, Japonska, Trinidadu a Tobaga a Brazílie. 

Finále 4x100 m je na programe v piatok o 3.35 h už v sobotu SELČ. 

16:33 - Richard Varga sa pohybuje na čele pretekov. Náskok vedúcej desaťčlennej skupiny sa pohybuje okolo štyridsiatich sekúnd.

16:20 - Slovenský triatlonista Richard Varga vyplával z vody ako prvý, pred sebou má cyklistickú časť.

16:00 - Odštartovala súťaž v triatlone aj so slovenským reprezentantom Richardom Vargom.

15:07 - Martina Kohlová skončila v B-finále K1 žien na 500 m na piatej pozícii. Celkovo obsadila trináste miesto.

14:40 - Ukrajinský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Jurij Čeban obhájil na OH v Riu de Janeiro zlatú medailu v C1 na 200 m. Vo finále triumfoval pred Valentinom Demjanenkom z Azerbajdžanu a nadviazal na úspech z Londýna 2012. Bronz zostáva v Brazílii zásluhou Isaquiasa Queiroza Dos Santosa..

14:10 - Slovenská dvojica sa počas celej jazdy pohybovala okolo piatej pozície. Záver ale vypustila a skončila na ôsmom mieste.

14:05 - Štartuje A-finále K2 na 1000 m. Slovenská dvojica je v ôsmej dráhe.

14:00 - Štartuje B-finále K2 na 1000 m.

13:35 - Slovenskí rýchlostní kanoisti Erik Vlček a Juraj Tarr sa predstavia vo finále K2 na 1000 m. Finále štartuje od 14.08 SELČ.

Pred začiatkom štvrtkového programu:

BRATISLAVA. Slovensko bude mať dnes veľké medailové očakávania. Na olympijskom kanáli sa vo finále K2 na 1000 m predstaví slovenská dvojica Juraj Tarr, Erik Vlček.

Členovia úspešného štvorkajaku sa doň prebojovali z včerajších semifinálových jázd. Slovenská dvojica sa nepovažuje za špecialistov disciplíny a v tomto roku sa jej dosiaľ príliš nedarilo.

Miestenka v olympijskom finále ich však potešila.

"Finále sme nečakali, lebo táto disciplína nám v tomto roku vôbec nešla. V lodi sme zle sedeli, skúšali sme to zmeniť, no stále to nevychádzalo. V rozjazdách sa nám nešlo príliš dobre, ale postúpili sme. V semifinále sme si už ustrážili tretiu pozíciu," povedal najúspešnejší slovenský kajakár Erik Vlček

Pred finále K2 majú skromné ciele.
Pred finále K2 majú skromné ciele. (Autor: TASR)

Zo súťaže sa chceli dokonca odhlásiť a sústrediť sa v Riu výlučne na úspech slovenského štvorkajaku, kde sa otvorene hovorí o medaile. "Keď sme sa rozhodli, že sa z K2 odhlásime, bolo už neskoro. Museli sme štartovať, tak sme to skúsili."

Vlček s Tarrom sú pritom majstrami sveta spred dvoch rokov. Na minuloročnom svetovom šampionáte skončili štvrtí. Pred finále majú však skromné ciele. Podľa Erika Vlčeka sa predstavia silnejšie posádky, ktoré sa sústreďujú najmä na K2. Favoritmi sú Nemci, Srbi a Austrálčania.

„S nimi sa len ťažko bude dať súperiť, ale ďalšie miesta sú otvorené. Keď to vyjde, môže to byť pekný výsledok,“ povedal Vlček.

Finále K2 mužov začína už od 14:00.

O hodinu neskôr sa v B-finále K1 na 500 m predstaví aj Martina Kohlová.

V akcii dnes bude i slovenský triatlonista Richard Varga. Čaká ho 1,5 km plávania, 40 km na bicykli a v závere 10 km behu.

Jeho tradične najsilnejšou stránkou je plavecká časť.

Z vody na viacerých svetových podujatiach liezol ako prvý a zo získaného náskoku neskôr ťažil. V Riu je už síce viac plaveckým špecialistom ako triatlonistom, no rád by prekvapil.

Štart triatlonu mužov je na slávnej pláži Copacabana naplánovaný na 16:00.

Ťahákom atletického programu mal byť súboj Usaina Bolta s Justinom Gatlinom vo finále šprintérskej dvojstovky.

Súboj z Pekingu sa však nezopakuje, pretože Gatlin šokujúco vypadol v semifinále.

Bolta sa síce snažil zaskočiť mladý Kanaďan De Grasse, jamajský fenomén mu však ukázal, že ešte bude musieť potrénovať. Súperovi to vysvetlil ešte počas behu a vyhral.

Bolt nebol najväčším favoritom stovky a vyhral. Na dvojstovky jednoznačne najväčším favoritom je. Trúfa si dokonca na pokorenie svetového rekordu. 

Finále dvestovky je na pláne o 3:30 už v piatok ráno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Vlček a Tarr skončili ôsmi, Varga jedenásty (minúta po minúte)