Pobil sa s ochrankárom. Lochte si ozbrojené prepadnutie vymyslel

Americký plavec Lochte si príbeh o ozbrojenom prepadnutí vymyslel.
Americký plavec Lochte si príbeh o ozbrojenom prepadnutí vymyslel. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. aug 2016 o 18:04

Americký plavec Ryan Lochte a jeho traja kolegovia z reprezentácie USA klamali o ozbrojenom prepadnutí, ktoré sa malo počas OH 2016 v Rio de Janeiro udiať minulý týždeň.

RIO DE JANEIRO. Amerického plavca Ryana Lochteho a jeho troch kolegov z reprezentácie USA počas OH v Riu de Janeiro neprepadli. Brazílska polícia potvrdila, že neprišlo k žiadnej ozbrojenej lúpeži. Informovala o tom agentúra AP.

"Neprišlo k žiadnej lúpeži týchto atlétov. Nie sú obeťami činov, o ktorých hovorili," povedal na tlačovej konferencii policajný šéf Fernando Veloso.

Lochte, ktorý je s dvanástimi medailami spod piatich kruhov jedným z najúspešnejších amerických olympionikov, pôvodne tvrdil, že ho okradli po oslavách konca plaveckých súťaží na OH a pri čine naňho mierili zbraňou.

Elitného plavca spolu s jeho krajanmi Gunnarom Bentzom, Jackom Congerom a Jimmym Feigenom mala prepadnúť skupina v momente, keď sa taxíkom vracali do Olympijskej dediny.

Oficiálna verzia je však iná.

Zábery z bezpečnostných kamier preukázali, že Lochte a jeho partia sa zastavili na benzínovej pumpe, kde sa zaplietli do fyzického stretu s ochrankou čerpadla.

Lochte bol v Riu súčasťou úspešnej americkej štafety, v ktorej bol jeho kolegom aj Michael Phelps. O pár dní ho okradli.
Lochte bol v Riu súčasťou úspešnej americkej štafety, v ktorej bol jeho kolegom aj Michael Phelps. O pár dní ho okradli. (Autor: TASR/AP)

Tú mal vyprovokovať fakt, že jeden z plavcov - podľa všetkého Lochte - vykopol dvere na toaletu a potom sa pustil do bitky.

Prípad sa od začiatku zamotával, pretože všetci štyria poskytli polícii zmätočné výpovede a rozchádzali sa v počte údajných útočníkov.

V stredu vydala brazílska prokuratúra príkaz na zadržanie pasov pre kompletné kvarteto.

Congera s Bentzom zadržali na letisku krátko pred tým, ako chceli odletieť do USA. Feigen mal vypovedať na polícii vo štvrtok.

Hlavný aktér celého incidentu Lochte sa nateraz komplikáciám vyhol, keďže domov sa vrátil expresne rýchlo už v pondelok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pobil sa s ochrankárom. Lochte si ozbrojené prepadnutie vymyslel