Bolt hrešil De Grasseho: Mal spomaliť a neurobil to

Usain Bolt počas víťazného behu stihne aj napomenúť súpera.
Usain Bolt počas víťazného behu stihne aj napomenúť súpera. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|18. aug 2016 o 06:27

Počas semifinále na dvesto metrov chcel Kanaďan Andre De Grasse ponaháňat legendu. Bolt na neho kýval ukazovákom: Ani na to nemysli.

RIO DE JANEIRO. Šport je pre neho aj zábavou, hoci na svete nie je rýchlejší šprintér. Po víťazstve na stovke Usain Bolt s prehľadom postúpil aj do finále na dvojstovke. Tá je dokonca jeho obľúbenejšou disciplínou. Práve na nej sa stal svetovým bežcom a vo svojich najlepších rokoch vyhrával na nej nad súpermi doslova s kolosálnym rozdielom.

Lenže dnes stojí na štarte s oveľa mladšími bežcami, ktorí ho dobiehajú a práve Kanaďan André De Grasse ho poriadne ponaháňal v stredajšom semifinále. Kým Bolt už záver vypúšťal, 21-ročný De Grasse pridával.

Dvaja šprintéri bežia takmer bok po boku. Bolt už záver vypúšťa a smeje sa na Kanaďana vo vedľajšej dráhe, ktorý sa k nemu stále približuje. Mladšieho súpera ukazovákom akoby trochu hreší: „Nie, na to ani len nemysli. Ešte na to nemáš “


Všetko počas behu. De Grasse sa len smeje a dobieha tesne za Boltom. O dve stotiny sekundy. Jamajčan aj s vypusteným záverom dosiahol čas 19,78 s.

Čo to má znamenať?

„Mal spomaliť a neurobil to.

Hneď som mu povedal: Čo to má znamenať? Veď toto je semifinále. A on na to, že ma musí naháňať za každých okolností,“ žartoval v cieli Jamajčan.

Bolt je na dvojstovke hádam ešte väčším favoritom ako na polovičnej trati. Hoci najrýchlejší čas roka v tejto sezóne mu nepatrí.
„Myslím, že to odo mňa nečakal.

Chcel som ho trošku pritlačiť, aby som videl, či má ešte sily na to, aby to udržal. Som mladší a určite sa dokážem do zajtra rýchlejšie zregenerovať,“ vravel De Grasse.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Bolt hrešil De Grasseho: Mal spomaliť a neurobil to