Gelle medailu nezískal, Nagy skončil dvadsiaty (minúta po minúte)

Peter Gelle napokon medailu nezískal. Skončil ôsmy.
Peter Gelle napokon medailu nezískal. Skončil ôsmy. (Autor: SITA)
Sportnet|16. aug 2016 o 11:56

Z trojice slovenských kanoistov, ktorí boli včera v akcii, sa ďalej prebojoval len Peter Gelle v K1 mužov na kilometrovej trati.

Program Slovákov - 16. august:

ATLETIKA

Diaľka žien - kvalifikácia (2.05, J. Velďáková)

Minúta po minúte: 

00:00 - Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za vašu pozornosť.

23:00 - Slovenský vzpierač Ondrej Kružel obsadil na OH 2016 v Rio de Janeiro v B-skupine najťažšej kategórie nad 105 kg desiate miesto.

Pri svojom debute pod piatimi kruhmi dosiahol súčet v trhu a nadhode 371 kg (165+206).

Vo výkonostne slabšej B-skupine mu to v konkurencii 12 borcov stačilo na 10. miesto. B-skupinu vyhral výkonom 432 kg Uzbek Rustam Džangabajev.

21:09 - Domáce reprezentantky Brazílie nezískajú zlaté medaily v rámci turnaja futbalistiek na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro.

Brazílčanky v utorkovom úvodnom semifinálovom dueli nestačili na Švédky - po bezgólovom riadnom hracom čase a aj predĺžení nasledovali pokutové kopy, severanky uspeli 4:3 a sú prvými finalistkami.

Švédske reprezentantky sú v Riu katmi favoritov: vo štvrťfinále vyprevadili po rozstrele Američanky, obhajkyne zlata z Londýna 2012. 

18:04 - Jamajský šprintér Usain Bolt vyhral na OH 2016 v Rio de Janeiro deviaty rozbeh na 200 m časom 20,28 s a bez problémov postúpil do semifinále tejto disciplíny.

17:47 - Chorvátka Sandra Perkovičová obhájila titul olympijskej šampiónky v hode diskom, keď v utorok na OH 2016 v Rio de Janeiro triumfovala vo finále výkonom 69,21 m.

17:00 - "Bolo to nezvyčajne ťažké. Súperi nasadili tempo, čo sa zvyčajne nerobí, ale dal som do toho všetko. Bolo to tvrdé a drsné, každý si tam robil miestečko, veď bolo aj dosť žltých kariet a diskvalifikácie. Pre mňa bola nevýhoda, že to bolo menej o plávaní a viac o fyzických kontaktoch. Dnes uspeli skúsenosti, tie som nemal, ale neľutujem to. Nabudúce to bude azda lepšie," povedal po pretekoch Nagy.

16:00 - Slovenský plavec Richard Nagy obsadil v utorok na OH v Rio de Janeiro v maratóne na 10 km v otvorenom mori 21. miesto.

Gelle skončil vo finále ôsmy: fotogaléria

16.8.2016

15:18 - Peter Gelle napokon vo finále neprekvapil, obsadil ôsmu pozíciu. Víťazom sa stal Španiel Marcus Walz. 

14:56 - Novozélanďanka Lisa Carringtonová potvrdila post šprintérskej kráľovnej v rýchlostnej kanoistike. Vo utorňajšom finále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiru získala zlatú medailu suverénnym spôsobom pred Poľkou Martou Walczykiewiczovou. Slovenka Martina Kohlová obsadila celkovo 10. miesto.

14:40 - Svoje B-finále má za sebou aj Martina Kohlová, ktorá v ňom obsadila druhú priečku a v celkovom hodnotení v K1 na 200 m obsadila desiate miesto. 

14:17 - Nemecký reprezentant v rýchlostnej kanoistike Sebastian Brendel obhájil na OH v Rio de Janeiro titul olympijského šampióna v C1 na 1000 m.

14:07 - B finále v C1 na 1000 m má za sebou Slovák Vincent Farkas, ktorý obsadil tretie miesto za Poliakom Kaczorom a Francúzom Bartom a celkovo pri svojom debute na olympiáde obsadil jedenáste miesto. 

14:05 - Slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy ide plavecký maratón na 10 km. Sledujte online tu. 

Pred začiatkom utorkového programu:

BRATISLAVA. Dnešok môže Slovensku priniesť ďalšiu medailovú radosť. Slovenský kanoista včera ako jediný z trojice Slovákov postúpil do finále svojej disciplíny K1 na 1000 metrov.

Je to jeho olympijská premiéra v sólo kajaku. Na posledných olympijských hrách štartoval ešte ako člen K2. 

Po slabom začiatku sa do finále dostal výborným finišom na posledných 250 metroch a postúpil z 2. miesta. Poriadne sa však potrápil.

„Po takej noci, keď som spal sotva dve hodiny, som neveril som, že by som niekam mohol postúpiť. Bolo mi veľmi zle. Na to, že sme tu týždeň a stalo sa mi to práve pred štartom, som nevidel svoje šance veľmi ružovo. Bol som ako handra,“ opisoval Peter Gelle.

Peter Gelle ukázal drvivý finiš.
Peter Gelle ukázal drvivý finiš. (Autor: SITA)

Gelleho medailový boj je naplánovaný na 15:12 nášho času.

Neúspešných semifinalistov Martinu Kohlovú a Vincenta Farkaša čaká boj v B-finále o 9. až 16. miesto.

Ďalším Slovákom v akcii bude plavec Richard Nagy, ktorého po vystúpeniach v plaveckom bazéne čaká najťažšia a najdlhšia z plaveckých disciplín. - Diaľkové plávanie na 10 km. v oceáne.

Bude to jeho tretí kariérny štart v tejto disciplíne.

„Okrem neľútostných bitiek na mňa čakajú obrovské vlny, morské prúdy a slaná voda. Budeme plávať štyri kolá, takže sa budem menej kŕmiť než som zvyknutý. Voda bude teplá. Má 22 stupňov, čiže o štyri stupne viac, ako som očakával,“ vyhlásil 23-ročný plavec.

Richard Nagy absolvoval v Riu de Janeiro dve bazénové disciplíny. Teraz si zapláva aj v oceáne.
Richard Nagy absolvoval v Riu de Janeiro dve bazénové disciplíny. Teraz si zapláva aj v oceáne. (Autor: TASR)


Posledným duom Slovákov v akcii budú vzpierač Ondrej Kružel, ktorý sa o 20:30 predstaví v najťažšej hmotnostnej kategórii nad 105 kg, a Jana Velďáková, ktorú čaká kvalifikácia diaľky žien. Avšak až po polnoci, o 2:05 nášho času.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Gelle medailu nezískal, Nagy skončil dvadsiaty (minúta po minúte)