Gelle neprekvapil, vo finále skončil ôsmy

Peter Gelle.
Peter Gelle. (Autor: SITA)
TASR|16. aug 2016 o 15:22

Zlatú medailu si vybojoval Španiel Marcus Walz pred Čechom Josefom Dostálom.

RIO DE JANEIRO.  Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle obsadil v A-finále K1 na 1000 m na OH v Riu de Janeiro posledné ôsme miesto.

Zlatú medailu v najsilnejšie obsadenej disciplíne si vybojoval Španiel Marcus Walz pred Čechom Josefom Dostálom, bronz patrí Rusovi Romanovi Anoškinovi.

Gelle skončil vo finále ôsmy: fotogaléria

16.8.2016

"Listy a riasy ma čakali ako darček po prvej štvrtine trate. Nedokázal som sa poriadne pohnúť a snažil som sa pretlačiť vlnu, no nevládal som. Strašne ma to brzdilo, cítil som veľmi tuhý záver. Nedalo sa. Nešlo mi to po fyzickej stránke a dosť ma to položilo aj mentálne. Už skôr som hovoril, že pokiaľ bude vo vode tráva, ani najväčší favorit nemá šancu. Doteraz som s tým nemal problém, ale počkalo si to na mňa vo finále. Dúfal som minimálne v šieste miesto, cítil som sa dobre. Chystal som sa na rýchly záver, veril som si. Aj som sa snažil, ale nedalo sa s tým pohnúť. Toto by sa nemalo stávať. Celkovo je to veľké sklamanie. Štyri roky práce sú ´v prdeli´. Bral by som, ak by som skončil na ôsmom mieste tak, že by to bolo tesné a na viac by som nemal, ale takto...," uviedol po pretekoch nahnevaný Peter Gelle.

Gelle štartoval vo finále na Lagoa Stadium v druhej dráhe a od úvodných metrov za súpermi zaostával. Z poslednej ôsmej pozície sa až do konca neodlepil.

Peter Gelle napokon medailu nezískal. Skončil ôsmy.
Peter Gelle napokon medailu nezískal. Skončil ôsmy. (Autor: SITA)

V polovici trate zaostával za portugalským lídrom Fernandom Pimentom o takmer sedem sekúnd a napokon mal v cieli na víťaza Walza vyše deväťsekundové manko.

Zverenec trénera Radovana Šimočka tak nevylepšil svoje olympijské maximum z OH 2012 v Londýne.

Tam skončil šiesty v K4 na kilometri spoločne s Erikom Vlčekom, Martinom Jankovcom a Jurajom Tarrom a ôsmy v K2 na 1000 m po boku Erika Vlčeka. Po Londýne sa rozhodol venovať sa singlovej kariére.

muži - K1 1000 m A-finále:

1. Marcus Walz (Šp.) 3:31,45 min

2. Josef Dostál (ČR) +0,70

3. Roman Anoškin (Rus.) +1,92

4. Murray Stewart (Austr.) +2,29

5. Fernando Pimenta (Port.) +3,90

6. Rene Holten (Dán.) +5,39

7. Max Hoff (Nem.) +6,13

8. Peter GELLE (SR) +9,24

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Gelle neprekvapil, vo finále skončil ôsmy