Kohlová v B finále skončila druhá, obsadila celkové desiate miesto: Som šťastná

Martina Kohlová.
Martina Kohlová. (Autor: TASR)
TASR|16. aug 2016 o 14:50

Slovenka v malom finále šprintu zaostala časom 41,787 iba za Maďarkou Natasou Dusevovou-Janicsovou o 114 tisícin sekundy.

RIO DE JANEIRO. Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová obsadila v B-finále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiro druhé miesto. V celkovom hodnotení disciplíny tak skončila na desiatej priečke, čo je jej doterajšie olympijské maximum.

Slovenka v malom finále šprintu zaostala časom 41,787 iba za Maďarkou Natasou Dusevovou-Janicsovou o 114 tisícin sekundy.

"Som desiata najlepšia na svete, takže som šťastná. Išlo sa mi dobre a v malom finále som skončila na striebornej pozícii, keď ma zdolala iba viacnásobná medailistka z olympijských hier. Je to pre mňa zadosťučinenie po včerajšom semifinále," povedala v cieli Kohlová.

Pre Kohlovú to bolo premiérové vystúpenie pod piatimi kruhmi v singli, na OH 2012 v Londýne i na OH 2008 v Pekingu štartovala v K2 na 500 m spoločne s Ivanou Kmeťovou a obsadili zhodne 13. miesto. V Riu ešte absolvuje disciplínu K1 na 500 m.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kohlová v B finále skončila druhá, obsadila celkové desiate miesto: Som šťastná