Mintál sa stal manažérom dvadsaťjednotky

SITA|4. nov 2012 o 22:20

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál prijal podľa informácie RTVS ponuku trénera SR "21" Ivana Galáda na obsadenie postu manažéra reprezentácie Slovenska do 21 rokov.

BRATISLAVA. Tímovým manažérom v "dvadsaťjednotke" bol dosiaľ Samuel Slovák, v súčasnosti aj hlavný kormidelník lídra Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava.

Štyridsaťdeväťročný rodák z Krupiny Ivan Galád povedie slovenskú reprezentáciu do 21 rokov aj v ďalšom kvalifikačnom cykle - o postup na majstrovstvá Európy 2015 do Česka. Ako je známe, v predchádzajúcej kvalifikácii o účasť na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte v Izraeli stroskotal so svojimi zverencami až v októbrovej baráži proti Holandsku (v Senci i v Rotterdame prehrali mladí Slováci zhodne 0:2, pozn.).

Tridsaťpäťročný Marek Mintál je v tomto súťažnom ročníku najlepším strelcom B-tímu nemeckého futbalového klubu 1. FC Norimberg, v ktorého "áčku" kedysi zažil najslávnejšie obdobie vo svojej kariére. Ofenzívny stredopoliar z Bytčice a bývalý hráč Žiliny, 1. FC Norimberg a Hansy Rostock sa pripravuje na plánovaný prechod do realizačného štábu norimberského klubu.

Kráľ strelcov I. nemeckej bundesligy 2004/2005 absolvoval slávnostnú rozlúčku s A-mužstvom Norimbergu 21. júla na easyCredit-Stadione proti úradujúcemu majstrovi Borussii Dortmund. Mintál sa vrátil k Bavorom, za ktorých hrával v rokoch 2003 - 2011, po intermezze v Rostocku.

"Fantóm" pracuje na získaní trénerskej licencie a už dávnejšie je známe, že u oboch predmetných strán bol dlhodobo záujem o začlenenie miláčika fanúšikov do realizačného štábu.

Futbalista roka 2004 a 2005 v SR Mintál odohral v najcennejšom drese 45 duelov a za A-tím SR nastrieľal 14 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mintál sa stal manažérom dvadsaťjednotky