Miklík rád spomína na tituly z Košíc

V reprezentačnom drese. M. Miklík (vľavo) sa vracia do Košíc.
V reprezentačnom drese. M. Miklík (vľavo) sa vracia do Košíc. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|18. okt 2016 o 00:00

Verí, že s ním budú mať fanúšikovia trpezlivosť.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice majú za sebou dva nevydarené zápasy s extraligovými nováčikmi, keď najskôr prehrali na ľade Liptovského Mikuláša 1:3 a následne v Steel Aréne podľahli futbalovým výsledkom 0:1 Novým Zámkom.

Ofenzívna mašinéria oceliarov sa akoby zrazu zadrhla a pomôcť má nová akvizícia v podobe útočníka Michela Miklíka, ktorý v minulosti získal s Košicami dva majstrovské tituly (2009 a 2011).

Útočná sila Košičanov po zranení Gabriela Spilara by mala s príchodom Miklíka dostať nový náboj, v čo verí aj vedenie oceliarov.

„Po odchode Mareka Hovorku a zranení Gabriela Spilara sme sa dohodli na pôsobení Michela zatiaľ na jeden mesiac. Po tomto termíne je jeho zmluva otvorená až do konca roka. Riešili sme situáciu v mužstve a Michel bol v súčasnosti tou najlepšou voľbou,“ povedal pre klubový web generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Oživili sa mu spomienky

Prvé dojmy z príchodu na dobre známe miesto boli pre rodáka z Piešťan, ktorý sa môže okrem iného pochváliť aj striebrom z MS v roku 2012, mimoriadne pozitívne.

„Priznám sa, že sa mi oživili veľmi pekné spomienky, keďže som v Košiciach prežil krásne štyri hokejové roky. Mám teda príjemné pocity. S niektorými chalanmi v tíme som sa už poznal, s ostatnými som sa zoznámil a trénera Čadu poznám tiež, takže celkovo je to pre mňa návrat do známeho prostredia,“ uviedol Michel Miklík.

Žiadnu zmenu, až na pár nových majstrovských zástav visiacich pod stropom Steel Arény si na košickom štadióne Miklík nevšimol.

„Veľmi zatiaľ nebol čas na obzeranie haly. Sústredil som sa na svoj prvý tréning s mužstvom, ale predpokladám, že sa toho až tak veľa nezmenilo.“

V košickom tíme je hneď niekoľko hráčov, s ktorými v minulosti 34-ročný krídelný útočník hrával v jednom mužstve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miklík rád spomína na tituly z Košíc