Miklík možno ostane do konca sezóny, možno odíde o pár týždňov

Michal Miklík. Ako dlho zostane v Košiciach, ešte nevie.
Michal Miklík. Ako dlho zostane v Košiciach, ešte nevie. (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|28. okt 2016 o 00:00

Skvelý návrat do Tipsport ligy má za sebou útočník Michel Miklík.

Skvelý návrat do Tipsport ligy má za sebou útočník Michel Miklík, ktorý pred necelými dvoma týždňami pribudol do kádra HC Košice. V troch zápasoch si pripísal šesť kanadských bodov za dva góly a štyri asistencie a fanúšikom pripravil déja vu. Presne tak, ako jedného z najproduktívnejších útočníkov, si ho totiž pamätali z obdobia spred štyroch rokov, keď v roku 2012 odchádzal po dvoch sezónach z Košíc do bratislavského Slovana zahrať si KHL. V tej strávil štyri sezóny a keď s ním už Slovan pred touto sezónou prestal počítať, nasmeroval si to po predčasnom ukončení kontraktu späť do Košíc.

Ako sa zrodil váš návrat do Košíc a čo napokon rozhodlo?

- Košice o mňa mali dlhodobý záujem, v kontakte s vedením klubu som bol už od leta, hovoril som aj so svojím bývalým spoluhráčom zo Slovana Lacom. V Košiciach sú vždy tie najvyššie ambície a ciele, podmienky sú tu naozaj na profesionálnej úrovni a navyše tu pôsobí tréner Rostislav Čada, s ktorým sa dobre poznáme. To všetko boli faktory, ktoré napokon rozhodli.

V Košiciach ste strávili štyri úspešné sezóny v rokoch 2007 až 2012, stále ste patrili medzi najproduktívnejších hráčov a dokonca v jednej sezóne ste sa stali najlepším strelcom extraligy. Spomienky sú určite príjemné...

- Bolo to naozaj krásne obdobie, darilo sa nám. Verím, že si na to v Košiciach zaspomínam a pridám ďalšie pekné momenty, ktoré mi ostanú v pamäti.

Aké boli prvé pocity po vstupe do šatne? Tá je asi rovnaká ako pred rokmi, len tváre sú v nej iné...

- Z partie, s ktorou som tu hrával, už ostali iba Peter Bartoš a Radek Deyl. Ale s viacerými chalanmi sa poznám dobre, s Lacom Nagyom som hrával v Slovane a s tými, s ktorými som sa nepoznal, sme sa rýchlo zoznámili.

Na ľad Steel Arény ste prvý raz v drese Košíc vykorčuľovali v zápase proti Zvolenu a fanúšikovia po zápase skandovali vaše meno. Nemali ste trochu obavy z toho, ako vás prijmú, keďže ste z Košíc pred štyrmi rokmi odchádzali do bratislavského Slovana?

- Priznám sa, že som bol zvedavý na to, ako ma ľudia prijmú. Som rád, že si ma pamätajú a privítali ma takto príjemne. Potešilo ma to.

Druhý gól Miklíka Raduje sa Hričina, v pozadí Nagy.
Druhý gól Miklíka Raduje sa Hričina, v pozadí Nagy. (Autor: Róbert Berenhaut)

Mali ste dlhú zápasovú pauzu, takže asi nebolo jednoduché nastúpiť do rozbehnutého mužstva. Sám ste to priznali po zápase so Zvolenom, kde ste so sebou neboli veľmi spokojný napriek dvom kanadským bodom.

- Zápasová prax mi určite chýba, ale snažím sa ju čo najrýchlejšie dobehnúť. Cítil som najmä v prvých zápasoch aj isté kondičné resty. Nie je to ľahké, ale v zápasoch sa snažím korčuľovať čo najviac a dostať sa tým späť do správneho rytmu. Zatiaľ sa nám v posledných zápasoch darí a hoci sa v útoku s Lacom Nagyom ešte trocha hľadáme, je to od zápasu k zápasu lepšie a verím, že sa to bude aj ďalej zlepšovať. Dnes (v zápase s Nitrou – pozn. red.) to vychádzalo nám, možno nabudúce to bude vychádzať iným.

Máte za sebou štyri sezóny v KHL. Ako vnímate úroveň slovenskej ligy?

- Ťažko je to porovnávať. Hral som zatiaľ len tri zápasy. Ale určite každá liga má svoju kvalitu. Zápas s majstrom to jednoznačne ukázal.

Zmluvu ste podpísali do konca sezóny ale s klauzulou, že v prípade vami akceptovanej ponuky zo zahraničia môžete po mesiaci odísť. Prišli už nejaké ponuky?

- Touto otázkou sa v súčasnosti vôbec nezaoberám. Sústredím sa na ten mesiac, ktorý by som tu mal byť a potom uvidíme, čo bude. Dúfam, že chlapcom pomôžem a budeme vyhrávať čo najviac zápasov. Ciele klubu sú známe a určite urobíme všetko pre to, aby sme ich naplnili.

Proti majstrovi galakoncert Nagy – Miklík

Galapredstavenie dvojice Miklík – Nagy priniesol v utorok šláger medzi Košicami a majstrovskou Nitrou, ktorý bol priamym súbojom o prvé miesto v tabuľke. Boli pri štyroch z piatich košických gólov, a to ešte Miklík nepremenil trestné strieľanie a piaty gól zaznamenal ich aktuálny spoluhráč z útoku Peter Boltun, ktorý v prvej lajne zaskakoval za chorého Jakuba Suju.

"Dnes nám to vyšlo a vidieť, že Michel sa do toho dostáva. V prvých dvoch zápasoch sa ešte trochu trápil s kondíciou, ale je to čoraz lepšie a ostáva len veriť, že u nás ostane čo najdlhšie. Vieme, že má otvorený kontrakt, takže môže kedykoľvek odísť. Pre nás by to bola určite škoda. Proti Nitre sa na ľade vyložene bavil, a to čo predviedol pred mojím prvým gólom, bola krása. Najprv si tam položil obrancu, potom brankára a ešte mi to naservíroval do prázdnej bránky. Takýto hráč predstavuje pre tím obrovský prínos," chválil Miklíka po zápase Ladislav Nagy.

Košický kapitán poslal čerstvú košickú posilu aj na trestné strieľanie, ktoré rozhodcovia nariadili po netradičnom priestupku, keď brániaci Rais posunul odhodenú hokejku v smere puku. Miklík ho nepremenil, keď strelou trafil len betón brankára Valenta.

„Strela mi nesadla. Nie som nejaký špecialista na trestné strieľania, najradšej by som tam ani nechodil, ale Laci (Nagy) ma tam poslal. Možno mal ísť radšej on," okomentoval svoj „neúspech" Miklík.

V zápase proti Nitre sa zrodilo štvrté trojbodové víťazstvo „oceliarov" v rade a hviezdna košická dvojica si výrazne vylepšila štatistiky – Miklík si pripísal štyri body za gól a tri asistencie a Nagy tri body za dva góly a jednu asistenciu.

Hokejová Tipsport liga – predohrávka 18. kola:

HC Košice - HK Nitra 5:2 (1:0, 2:2, 2:0), góly: 9. Dudáš (Miklík, Šoltés), 32. Miklík (Hričina, Nagy), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Boltun (Bicek, Jankovič), 51. Nagy (Miklík) - 26. Štefanka (Ordzovenský, Macík), 29. Bene (Ordzovenský), vylúčení 5:5 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, pred 3558 divákmi rozhodovali: Baluška, Štefik - Výleta, Tvrdoň. (sd)

Maródka na ústupe, snáď definitívne

Michela Miklíka Košice angažovali aj preto, lebo sa im v kádri rozrastala maródka súvisiaca so zraneniami. Zdá sa, že aj v tomto smere sa už karta obracia.

Dlhodobo zranený Gabriel Spilar by mohol do hokejového diania naskočiť po novembrovej prestávke, rovnako ako nedávno operovaný obranca Jiří Vašíček.

Na ľad sa už vrátil ďalší dlhodobo zranený obranca Branislav Pavúk.

„Nebolo to nič vážne. Po prestávke už budem k dispozícii," potešili fanúšikov slová Mareka Bartánusa, ktorý pred poldruha týždňom nedohral zápas proti Banskej Bystrici kvôli kolenu. Nič vážne sa nedeje ani s Jakubom Sujom, ktorý nebol v zostave v zápase s Nitrou. V jeho prípade to našťastie nebolo žiadne zranenie, ale len obyčajná choroba s teplotami a rovnako by mal veľmi rýchlo naskočiť do tréningového a zápasového diania.

(sd)

V plnom nasadení. Ešte musí popracovať na kondičke, priznáva.
V plnom nasadení. Ešte musí popracovať na kondičke, priznáva. (Autor: sita)
Produktívny. Prvý útok bol pri 4 z 5 gólov.
Produktívny. Prvý útok bol pri 4 z 5 gólov. (Autor: tasr)
Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Miklík možno ostane do konca sezóny, možno odíde o pár týždňov