Michalovce idú k remízovému kráľovi, v zostave budú zmeny

V Ružomberku žlto-modrým nepomôže potrestaný stopér Danylo Beskorovajnij.
V Ružomberku žlto-modrým nepomôže potrestaný stopér Danylo Beskorovajnij. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. apr 2019 o 00:00

Ich doterajšie dva zápasy s Ružomberkom v tejto sezóne sa skončili nerozhodne.

MICHALOVCE. Tretí súboj na trávniku súpera v rade čaká v sobotu popoludní prvoligových futbalistov MFK Zemplín Michalovce.

Minisériu vystúpení vonku odštartovali pohárovým duelom v Žiline (1:1), pokračovali ligovým v Bratislave proti Slovanu (1:4) a zakončia ju v Ružomberku zápasom 4. nadstavbového kola skupiny o titul.

Žlto-modrí teda už počas nej zaknihovali remízu aj prehru a do skompletizovania „zbierky“ im chýba len víťazstvo. Podarí sa im do tretice naplno zabodovať?

Rád by sa vracal s troma bodmi

Keď pred šiestimi týždňami nastúpili Michalovčania pod Čebraťom, dosiahli tam bezgólovú remízu.

Neboli však ďaleko ani od troch bodov, ale Peter Kolesár v poslednej minúte zahodil tutovku.

V tejto sezóne sa tak títo súperi zatiaľ rozchádzajú zmierlivo, pretože aj pri Laborci sa v jeseni zrodil nerozhodný výsledok 2:2.

A ani to veľmi neprekvapuje, veď Liptáci sú suverénnym remízovým kráľom súťaže – na konte ich majú už 11!

„Posledný zápas v Ružomberku nám vyšiel z pohľadu taktiky. Vtedy sme potrebovali minimálne bod, aby sme si zaistili postup do hornej šestky. Teraz do Ružomberka ideme v inej situácii. Keďže sa chceme pozerať na súperov pred nami, tak radi by sme opäť zabodovali. Budem veľmi rád, keď sa domov vrátime s troma bodmi,“ netajil smelé ambície lodivod východniarov Anton Šoltis.

Bez dvoch hráčov zo základu

Jeho zverencov však nečaká ľahká šichta, lebo Ružomberčania sú rozbehnutí a trpkosť prehry neokúsili už v desiatich súbojoch za sebou.

Na druhej strane, v ostatných dvoch domácich vystúpeniach iba remizovali.

„Súper je dobre organizovaný v defenzíve. Síce mu to v poslednom období nejde v koncovke, ale do šancí sa dostáva. Musíme byť preto obozretní a nič nepodceniť. Divákom chceme znovu ukázať, že futbal hrať vieme, aj keď posledný zápas na Slovane nám výsledkovo nevyšiel. Sedemdesiat minút u lídra sme však hrali veľmi dobre, a na to by sme radi nadviazali aj teraz,“ vyjadril sa 43-ročný tréner.

V michalovskej zostave môžeme očakávať nejaké zmeny, keďže už v stredu MFK Zemplín čaká dôležitý odvetný duel pohárového semifinále proti Žiline.

„Príležitosť dostanú aj ďalší hráči z kádra. Koľko zmien a aké urobíme, tak to si zatiaľ nechám pre seba. Isté je, že nebude hrať Beskorovajnij, ktorý na Slovane videl piatu žltú kartu. A určite nenastúpi ani Diarra, ktorý sa doliečuje zo zranenia,“ uviedol Šoltis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce idú k remízovému kráľovi, v zostave budú zmeny