Natrhol si obličku, Skalica s ním napriek tomu podpísala zmluvu

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Sportnet|3. feb 2018 o 11:47

Futbalista Jozef Sombat bude pauzovať zhruba dva mesiace.

SKALICA. Líder druhej najvyššej futbalovej súťaže MFK Skalica podpísal zmluvu s 23-ročným útočníkom Jozefom Sombatom. Ten je pritom v súčasnosti hospitalizovaný v skalickej nemocnici s natrhnutou obličkou.

Sombat pôsobil v jesennej časti v Lokomotíve Zvolen, od začiatku januára sa pripravuje v Skalici. Odohral za ňu päť prípravných stretnutí a dal tri góly.

6 až 8 týždňov

  • by sa mal liečiť Jozef Sombat.
  • Klub s ním aj aj tak podpísal zmluvu.

V poslednom z nich v stredu 31. januára proti českému druholigistovi Frýdku-Místku otvoril v štvrtej minúte skóre, ale po polhodine musel opustiť ihrisko po strete s hráčom súpera.

"Na hlavičkový súboj som cúval a sústredil som sa iba na loptu. Súper ma nešťastne trafil kolenom priamo na ľavý bok," opísal inkriminovaný okamih Sombat.

Nesmie sa namáhať

Následne ho previezli do skalickej nemocnice, kde mu diagnostikovali natrhnutú obličku. V nemocnici zostáva na pozorovaní.

"Lekári odhadujú moju rekonvalescenciu na šesť až osem týždňov. V tomto období musím mať absolútny pokoj a nenamáhať sa," doplnil.

Napriek tejto udalosti sa klub rozhodol podpísať s hráčom zmluvu.

"Potešilo ma, že klub nešpekuloval a jasne deklaroval záujem o mňa. Napriek tomu, že minimálne na dva mesiace vypadnem z tréningového procesu, a tak nebudem v úvode sezóny k dispozícii," poznamenal Sombat.

Skalica je lídrom súťaže

Ten je zatiaľ treťou posilou klubu zo Záhoria. Už v predchádzajúcich týždňoch podpísal zmluvu s Jozefom Dolným, ktorý má 81 štartov v najvyššej slovenskej súťaži vo farbách Tatrana Prešov, Banskej Bystrice a FK Senica.

Do mužstva sa vrátil aj stopér Ladislav Szöcs, ktorý v jesennej časti pôsobil v druhej najvyššej maďarskej súťaži v Gyirmót FC.

MFK Skalica je po jeseni lídrom druhej najvyššej slovenskej súťaže. V tabuľke má náskok jedného bodu pred ŠKF Sereď a Lokomotívou Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Natrhol si obličku, Skalica s ním napriek tomu podpísala zmluvu