Mesto Košice má špeciálny športový internetový portál

(Autor: Ilustračné SME - Ján Krošlák)
SITA|28. sep 2015 o 11:54

Na komunikáciu bude slúžiť internetová stránka www.emskosice.sk, ako aj aplikácia pre mobily a tablety.

KOŠICE. Spoločnosť NESS KDC Košice v spolupráci s mestom Košice pripravili projekt podporujúci dostupnosť informácií o možnostiach aktívneho i pasívneho športového vyžitia v metropole východného Slovenska a blízkom okolí.

Na komunikáciu bude slúžiť internetová stránka www.emskosice.sk, ako aj aplikácia pre mobily a tablety pre operačné systémy iOS i Android.

Ako v pondelok na tlačovej besede informoval primátor Košíc Richard Raši (Smer), stránku aj aplikácie vyvinula na svoje náklady spoločnosť NESS KDC a mestu ju poskytla zadarmo ako podporu projektu Košice – Európske mesto športu 2016.

„Takýto webový portál je európskym unikátom a záujemcovia tu nájdu všetko, čo sa týka športu v meste. Doposiaľ takýto projekt nikde neurobili. Veríme, že prinesie viac divákov do hľadísk športových areálov, ale vzrastie aj počet aktívne športujúcich ľudí. Projekt sa začína tohto roku a máme ambíciu potiahnuť ho až do roku 2019, keď sa aj v Košiciach uskutočnia MS v hokeji,“ povedal Raši.

Vyjadril presvedčenie, že bude fungovať aj v roku 2021, keď by sa na Slovensku mala konať letná olympiáda mládeže.

Poslaním je propagovať športové aktivity a možnosti športovania. V meste je 40 krytých športových zariadení, 75 školských telocviční, vyše 30 fitnescentier, 70 otvorených športových plôch.

Pôsobí tu až 128 športových klubov a oddielov orientovaných na vyše 55 športov.

Propagácia športu

Ako uviedol primátor Raši, spomínaná stránka má slúžiť aj na ich prezentáciu, ako aj propagáciu rôznych športových podujatí.

Umožní to špeciálny formulár, prostredníctvom ktorého môžu kluby a organizátori informovať o sebe a o svojich akciách. Táto služba je bezplatná.

Len od nich bude záležať, ako rýchlo sa bude obsah internetovej stránky plniť a aký bude aktuálny.

Na stránke budú aj rôzne informatívne články zo športových podujatí.

Výber informácií bude prístupný tak na internetovej stránke, ako aj v mobilnej aplikácii.

Súčasťou je kalendár, v ktorom ak si návštevník klikne na vybraný deň, dozvie sa, kde a aké športové aktivity sa konajú.

Verejnosť na jednej stránke nájde rôzne novinky z košického športu a aktuálne informácie o podujatiach.

V súčasnosti sa rozbieha stránka a do konca októbra by mali byť funkčné aj mobilné aplikácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mesto Košice má špeciálny športový internetový portál