Mayweather sa vzdá opaskov. Šancu by mali dostať i ostatní, tvrdí

Floyd Mayweather (vľavo) porazil v sobotu v jednom z najväčších zápasov v dejinách Mannyho Pacquiaa.
Floyd Mayweather (vľavo) porazil v sobotu v jednom z najväčších zápasov v dejinách Mannyho Pacquiaa. (Autor: SITA)
SITA|3. máj 2015 o 18:00

Americký boxer je po sobote majstrom sveta organizácií WBA (Super), WBC, WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii a WBA (Super) a WBC v ľahkej strednej váhe.

LAS VEGAS. Americký profesionálny boxer Floyd Mayweather je po sobote majstrom sveta organizácií WBA (Super), WBC, WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii a WBA (Super) a WBC v ľahkej strednej váhe.

V oboch spomenutých divíziách je zároveň považovaný za tzv. lineálneho šampióna.

Na pozápasovej tlačovej besede po presvedčivom triumfe nad Mannym Pacquiaom však šokoval oznámením, že sa plánuje vzdať všetkých vymenovaných opaskov.

Jeho septembrový rozlúčkový súboj teda nemusí byť titulový. V ňom sa pokúsi udržať nulu na konte prehier v profiringu aj na 49. pokus.

"Možno to spravím v pondelok, možno o pár týždňov. Šancu by mali dostať aj ostatní boxeri," vysvetlil 38-ročný Mayweather.

floyd2_r410.jpeg

Floyd Mayweather so svojim otcom (vpravo). FOTO - SITA.

"Floyd sa v tomto odvetví pohybuje už takmer dve desaťročia. Dosiahol úplne všetko. Príležitosť potrebujú aj mladí nádejní pästiari," citoval slová výkonného riaditeľa spoločnosti Mayweather Promotions Leonarda Ellerbeho špecializovaný portál Bad Left Hook.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Mayweather sa vzdá opaskov. Šancu by mali dostať i ostatní, tvrdí