Maria Huta získala cenné domáce tri body

Prerušili bodový pôst. Futbalisti Mária Huty sa potrápili v derby s Rudňanmi.
Prerušili bodový pôst. Futbalisti Mária Huty sa potrápili v derby s Rudňanmi. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|23. apr 2017 o 18:40

V spišskom štvrtoligovom derby už domáci potrebovali bodovať.

MARIA HUTA. Pred víkendovými stretnutiami bolo na futbalovom Spiši otázne, či sa po návrate zimy bude vôbec hrať.

V IV. lige Juh bol ťahák kola súboj Maria Huty s Rudňanmi.

Ak by sa hral v opačnom garde, musel by sa odložiť, lebo Rudnianci cez víkend zrušili všetky mládežnícke stretnutia pre nevhodný terén.

Hrali dobre, ale prehrali

Obaja súperi sa už vo štvrtoligovej spoločnosti poznajú veľmi dlho a detailne.

Hostia z Rudnian dlho udržiavali bezgólový stav, no zlomový moment bol gól v 44. minúte.

„Do Maria Huty sme cestovali v oklieštenej zostave, keď nám chýbali piati hráči základnej zostavy. Príležitosť dostali mladí chlapci, ktorí svoju šancu využili. Takticky sme hrali zo zabezpečenej obrany a na rýchle protiútoky. Po jednom z nich mohol rozhodca udeliť domácemu hráčovi červenú kartu, ale bola iba žltá. Potom sme inkasovali gól do šatne v 44. minúte. V druhom polčase už mali domáci hru pod kontrolou. Inkasovali sme aj po druhý raz, ale Maria Huta sa potrápila, aby s nami získala tri body. Za svoj výkon sa nemusíme hanbiť, len škoda inkasovaných gólov. Zatiaľ je v Rudňanoch s jarnou časťou spokojnosť. Dokázali sme vyhrať tri zápasy a hlavne predvádzame dobrú hru,“ skonštatoval po spišskom derby skúsený hráč OŠK Rudňany Jakub Janík.

Biedna jarná časť

„Do derby sme išli s tým, že to bude náročný súboj, lebo proti Rudňanom sa nám nedarí. Hostia v podstate všetci bránili a na našom ihrisku je náročné sa presadiť, keď súper len bráni. Veľmi nám pomohol gól do šatne. Po zmene strán sme zapli ešte viac. Strelil som druhý gól, ktorý bol vlastne po jedinej mojej príležitostí pred bránou počas celého stretnutia,“ povedal po stretnutí kanonier AŠK Maria Huta Matúš Hudák, ktorý sa pod víťazstvo 2:0 podpísal jednou gólovou vizitkou.

„Je to pre nás cenné víťazstvo, lebo naše výsledky sú dosť biedne a z piatich kôl sme získali len úbohé tri body. Doma sme už potrebovali bodovať,“ dodal Matúš Hudák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Maria Huta získala cenné domáce tri body