Maradona podstúpil akútnu operáciu. Vraj mal nehodu, ktorú si nepamätá

Diego Maradona.
Diego Maradona. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. nov 2020 o 22:05

Argentínčan nedávno oslávil 60. narodeniny.

BUENOS AIRES. Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona úspešne podstúpil akútnu operáciu pre krvácanie do mozgu. Informoval o tom v stredu jeho osobný lekár a neurológ Leopoldo Luque, ktorý ho aj operoval.

"Podarilo sa nám úspešne odstrániť zrazeninu. Diego zvládol operáciu dobre," uviedol Luque, ktorého citovala agentúra AFP.

Maradonu v pondelok hospitalizovali s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou na súkromnej klinike v meste La Plata, kde mu však v utorok pri vyšetrení magnetickou rezonanciou našli subdurálny hematóm.

Podľa Luqueho zapríčinila tento stav nehoda, no Maradona si žiadnu nepamätá.

"Celý týždeň nič nejedol a bol veľmi smutný," uviedol jeden zo zamestnancov Maradonu, ktorý si neželal byť menovaný.

Bývalého skvelého futbalistu sa v nemocnici ujal Luque.

Maradona, ktorý minulý piatok oslávil životné jubileum 60 rokov, bol niekoľko dní v domácej izolácii. V karanténe sa ocitol po tom, ako jeho blízky spolupracovník javil príznaky ochorenia Covid-19.

Podľa Luqueho však Maradonova hospitalizácia nemá žiadny súvis s koronavírusom.

Maradona momentálne pôsobí ako tréner argentínskeho klubu Gimnasia y Esgrima La Plata. Na piatkovom zápase mu počas gratulácie asistovali dvaja spolupracovníci.

"Bol to preňho emotívny a pomerne náročný týždeň. Bol pod veľkým tlakom a to ho mentálne vyčerpalo. Už je mu lepšie, ale myslíme si, že by mal zostať ďalší deň," dodal Luque pre televíznu stanicu TyC Sports.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Maradona podstúpil akútnu operáciu. Vraj mal nehodu, ktorú si nepamätá