Zaujalo len striedanie brankárov. Manchester City postúpil, hoci doma neskóroval

Scott Carson strieda Edersona v Lige majstrov.
Scott Carson strieda Edersona v Lige majstrov. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|9. mar 2022 o 22:50 (aktualizované 9. mar 2022 o 23:04)

O postupujúcom rozhodla prehra Sportingu v prvom zápase.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Manchester City - Sporting Lisabon 0:0

/prvý zápas 5:0, postúpil Manchester City/

ŽK: Gabriel Jesus – Paulinho, Slimáni

Rozhodoval: Umut Meier (Tur.)

City: Ederson (74. Carson) – Egan-Riley, Stones, Laporte (84. Mbete), Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho, Silva (46. Mahrez) – Foden (46. McAlee), Gabriel Jesus, Sterling

Sporting: Adan – Inacio, Coates, Neto (89. Ribeiro) – Porro (79. Esgaio), Ugarte, Tabata, Reis, Sarabia (58. Edwards)– Paulinho (79. Santos), Slimáni (89. Feddal)

MANCHESTER. Futbalisti anglického Manchester City postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. V odvetnom zápase síce remizovali s portugalským súperom Sporting Lisabon 0:0, prvý zápas však vyhrali suverénne 5:0.

Tím z Premier League dominoval aj v druhom súboji. Kontroloval hru, loptu držal dve tretiny hracej dobe, prestrieľal súpera 14:6 na strely.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Priebeh zápasu Manchester City - Sporting Lisabon

V prvom polčase sa dianie väčšinou odohrávalo medzi šestnástkami.

V 39. minúte sa po prihrávke za obranu dostal do dobrej šance Raheem Sterling, snažil sa prehodiť Antona Adana, ale brankár Porta jeho úmysel vystihol.

Do druhého polčasu nastúpili domáci s dvoma zmenami. Striedajúci Riyad Mahrez v 47. minúte šikovne vysunul Gabriela Jesusa, ktorý rozvlnil sieť, no gól neplatil pre ofsajd.

V 73. minúte dokonca domáci vystriedali aj brankára, medzi tri žrde sa postavil 36-ročný Scott Carson, ktorý chytal prvý zápas od 14. mája 2021.

V milionárskej súťaži sa predtým naposledy predstavil medzi žrďami v apríli 2005, keď nastúpil za FC Liverpool pri víťazstve 2:1 nad Juventusom.

“Je pre nás veľmi dôležitý. Základom je dobrá chémia v šatni a ľudia ho počúvajú, keď rozpráva,“ uviedol tréner City Pep Guardiola pre agentúru AP.

Diváci sa presného zásahu nedočkali ani v ďalšom priebehu a na Etihad Stadium sa tak zrodila bezgólová remíza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zaujalo len striedanie brankárov. Manchester City postúpil, hoci doma neskóroval