Mám pocit, že poznám dve Schmiedlové, tvrdí tréner slovenskej jednotky

Anna Karolína Schmiedlová je vo veľkej kríze.
Anna Karolína Schmiedlová je vo veľkej kríze. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|25. apr 2016 o 20:40

Slovenská jednotka prehrala v 1. kole turnaja v Rabate s Holanďankou Bertensovou zdrvujúco 0:6, 1:6.

BRATISLAVA. Čierna séria slovenskej tenisovej jednotky Anny Karolíny Schmiedlovej akoby nemala konca. V pondelňajšom zápase 1. kola turnaja v marockom Rabate podľahla Holanďanke Kiki Bertensovej zdrvujúco 0:6, 1:6.

„Niekedy mám pocit, že poznám dve Kaje Schmiedlové – jednu z tréningov a druhú zo zápasov,“ vravel po stretnutí do telefónu jej nový tréner Jaroslav Levinský. „V rozohrávke hodinu pred súbojom s Bertensovou hrala výborne, vari najlepšie za štrnásť dní, čo som pri nej. No potom prišiel zápas a bola to na kurte úplne iná Kaja.“

Na každý fiftín sa nadrie

Levinský nahradil pred dvoma týždňami Schmiedlovej dlhoročného trénera Milana Martinca, ktorý ju vlani doviedol na 26. miesto svetového rebríčka, ale od začiatku tejto sezóny sa dostala do krízy. Na ôsmich turnajoch vyhrala len jeden zápas, klesla na 34. miesto WTA.

Jeho nástupca dostal šesť týždňov na to, aby Schmiedlovú dostal do bývalej formy, no zatiaľ sa mu to nedarí. Dvadsaťjedenročná tenistka minulý týždeň ako najvyššie nasadená hráčka turnaja podľahla na antuke v Istanbule gréckej kvalifikantke Sakkariovej (127.) 2:6, 3:6 a teraz na antuke v Maroku vybojovala nasadená trojka s Bertensovou (97.) dokonca len jeden gem.

„Na tréningu jej loptičky lietajú, ako by chcela, no príde zápas a je to o niečom inom,“ poznamenal Levinský a dodal, že aj sama hráčka znáša sériu prehier veľmi ťažko.

„V tejto sezóne vyhrala málo zápasov, neverí si, na každý fiftín sa nadrie. Na druhej strane

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mám pocit, že poznám dve Schmiedlové, tvrdí tréner slovenskej jednotky