Levinský má šesť týždňov, aby naštartoval Schmiedlovú. Prvý pokus nevyšiel

Karolína Schmiedlová sa trápi.
Karolína Schmiedlová sa trápi. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Ondrej Gajdoš|20. apr 2016 o 19:49

Anna Karolína Schmiedlová hrala na turnaji WTA prvý raz ako najvyššie nasadená hráčka a vypadla hneď v úvodnom kole s kvalifikantkou. Na turnajoch nevyhrala už vyše tri mesiace.

BRATISLAVA. Spolupráca Anny Karolíny Schmiedlovej s novým trénerom Jaroslavom Levinským sa začala neúspešne, slovenská ženská tenisová jednotka vypadla na turnaji v Istanbule v prvom kole tak v dvojhre, ako aj vo štvorhre s Turkyňou Caglou Buyukakcayovou.

Pritom 34. hráčka svetového rebríčka bola na antukovom turnaji prvý raz v kariére nasadená ako jednotka a vyradila ju kvalifikantka Maria Sakkariová (127. vo WTA) z Grécka 6:2, 6:3.

Stále platí, že jediné tohtoročné víťazstvo z deviatich turnajov vybojovala 21-ročná Košičanka začiatkom januára v Sydney, kde zdolala Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Inak len samé prehry. Na siedmich posledných turnajoch vypadla hneď v prvom kole.

Dve víťazstvá vydrela v Pohári federácie s Austrálčankou Arinou Rodionovovou a s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Z Fed Cupu sa neodrazila

„Kaja potrebuje nájsť stratenú formu, sebavedomie. Chce to trpezlivosť,“ vyhlásil 35-ročný český tréner, ktorý minulý týždeň nahradil Milana Martinca a predbežne sa so Schmiedlovou dohodol na šesťtýždňovej spolupráci – do konca antukovej časti sezóny.

Schmiedlovej čierna séria

Istanbul, 1. kolo: Sakkariová (Gr.) 2:6, 3:6

Katovice, 1. kolo: Parmentierová (Fr.) 2:6, 0:6

Miami, 1. kolo: Brenglová (USA) 5:7, 4:6

Indian Wells, 1. kolo: Puigová (Portor.) 1:6, 2:6

Dauha, 1. kolo: Putincevová 2:6, 4:6

Dubaj, 1. kolo: Garciová (Fr.) 4:6, 1:6

Melbourne, 1. kolo: Kasatkinová (Rus.) 3:6, 3:6

Levinský minulý týždeň sledoval Schmiedlovú vo fedcupovom zápase s Wozniakovou, v ktorom sa herne trápila, striedala dobré údery so slabými, ale nakoniec v troch setoch splnila úlohu favoritky. Po dlhom čase sa aj usmiala.

„Bolo to trochu kostrbaté, ale nečakal som, že v tejto situácii zdolá Wozniakovú 6:1, 6:2,“ hodnotil duel Pohára federácie. „Veril som, že sa od toho zápasu odrazíme.“

Istanbul však nepotvrdil žiadne zlepšenie, kríza slovenskej tenistky trvá ďalej.

Levinský si cení aj maličkosti:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Levinský má šesť týždňov, aby naštartoval Schmiedlovú. Prvý pokus nevyšiel