Sneženie komplikuje víkendové preteky. Snehu je naozaj veľa, komentovala Brignoneová

Federica Brignoneová.
Federica Brignoneová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|23. feb 2024 o 14:18

Poradie disciplíny super-G vedie Lara Gutová-Behramiová.

BRATISLAVA. Organizátorov pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Val di Fassa trápi husté sneženie. 

Piatkové voľné lyžovanie zrušili. 

Stačí udržať rytmus

Cez víkend sú na programe dvoje preteky super-G. 

Svetový pohár vo Val di Fassa 2024

Sobota, 24. február:

Super-G - 11:00

Nedeľa, 25. február:

Super-G - 11:00

/priamy prenos vysielajú stanice JOJ Šport, ČT Sport, Eurosport 1, ORF 1 či Das Erste/

„Snehu je naozaj veľa. Pracovníkov na zjazdovke čaká naozaj veľa práce,“ uviedla posledná víťazka v stredisku Federica Brignoneová pre stránku fisi.org. Talianka vyhrala posledné preteky superobrovského slalomu vo Val di Fassa v roku 2021. 

Organizátori však s predpoveďou počítali a podklad na zjazdovke je tvrdý. 

„Pred troma rokmi som tu vyhrala super-G. Je to technicky celkom ľahká trať a stačí sa držať správneho rytmu. Je dôležité udržať si rýchlosť do záverečnej pasáže, ktorá je rovinatá,“ pokračovala. 

Brignoneová v tejto sezóne vyhrala tri preteky SP – dva obrovské slalomy a jedno super-G. „Viem, že úroveň môjho lyžovania je vysoká. Je však ťažké skončiť vždy na najvyšších pozíciách, ale zabojuje o pódium pri každej príležitosti,“ dodala. 

Našla sebavedomie

Talianka minulý týždeň v super-G v Crans Montane skončila na druhom mieste za Stephanie Venierovou. Na treťom mieste sa umiestnila Marta Bassinová. Taliankám sa darilo i v zjazde, kde taktiež skončili na pódiových priečkach. 

Naviac, Bassinová si pripísala prvé víťazstvo v sezóne. 

„Vo Val di Fassa nájdeme ťažké podmienky, ale som pripravená. Trať je nádherná. Organizátori spravia všetko, aby upratali sneh zo zjazdovky. Víkend v Crans Montane mi dodal sebavedomie, ktoré chcem využiť počas najbližších pretekov,“ uviedla Bassinová pre fisi.org. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Sneženie komplikuje víkendové preteky. Snehu je naozaj veľa, komentovala Brignoneová