Prišla šou génia, ktorý si zo štulpní občas vytiahne modrú tabletku

Lionel Messi sa raduje po jednom zo svojich gólov.
Lionel Messi sa raduje po jednom zo svojich gólov. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|15. mar 2018 o 06:37

Bol pri všetkých góloch Barcelony. Messi je pre nás požehnaním, tvrdí kapitán Barcelony Andrés Iniesta.

BRATISLAVA. Mal vtedy osemnásť. Nosil dlhšie vlasy v štýle Beatles, modročervený dres na ňom vial a na chrbte svietilo vysoké číslo tridsať.

Argentínčan v službách Barcelony Lionel Messi v novembri 2005 strelil proti Panathinaikosu Atény svoj prvý gól v Lige majstrov.

Vtedy ešte nebol fenoménom, iba nádejným hráčom, ktorý sa namiesto vzornej životosprávy denne napchával pizzou, pred tréningom jedol oriešky v čokoláde a zapíjal ich kolou.

Odborníci síce predvídali, že z neho môže niečo byť, ale sotva tušili, že za trinásť rokov mu v Lige majstrov nabehne do štatistík ďalších 99 gólov.

Barcelona v odvete osemfinále Ligy majstrov v stredu zdolala Chelsea 3:0 a postúpila do štvrťfinále (prvý zápas v Londýne sa skončil 1:1). Najmä zásluhou Messiho. Prvý gól dal už po 128 sekundách odvetného zápasu, čo bol najrýchlejší gól jeho kariéry.

Hostia si nestihli ani raz prihrať loptu a už boli omráčení.

Brankár Thibaut Courtois nemal čisté svedomie, Argentínčan mu poslal loptu z veľkého uhla pomedzi nohy. Veľký podiel mal Messi aj pri druhom góle, kde opäť ukázal svoju genialitu.

Najprv na polovici ihriska zobral loptu Cescovi Fabregasovi, potom obohral ďalších dvoch hráčov a našiel Ousmana Dembélého.

Francúz, ktorý prišiel v lete z Dortmundu za viac ako sto miliónov eur, loptu dobre trafil a dal vôbec prvý gól v barcelonskom drese.

Skvelý nákup?

„Sledoval som Dembélého, keď bol ešte v Dortmunde. Pre Barcelonu je to skvelý nákup,“ myslí si tréner Chelsea Antonio Conte.

V druhom polčase pridal Messi aj svoj druhý gól, keď loptu opäť poslal medzi nohy nešťastného brankára. Bol to Messiho stý gól v najlukratívnejšej klubovej súťaži. Potreboval na to 123 zápasov.

Viac gólov (117) dal iba Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte o 25 zápasov viac. Tretí v poradí, Španiel Raúl, hral v Lige majstrov do 35 rokov a stihol streliť 71 gólov.

Pozrite si momentky zo zápasu FC Barcelona - Chelsea Londýn: fotogaléria

15.3.2018

Sedemnásť gólov strelil Messi pravačkou, 79 neomylnou ľavačkou a štyri hlavou, čo je na hráča s výškou 169 centimetrov slušný výkon.

Messi má v Lige majstrov priemer 0,81 gólu na zápas, Ronaldo 0,78.

Krátko pred zápasom upútalo v hľadisku štadióna Camp Nou veľké choreo. Obrázok Messiho dopĺňalo heslo: Boh ochraňuj nášho kráľa.

Messi užíva modrú tabletku

Po internete nedávno kolovalo kratučké video, na ktorom sa Messi predkláňa, siaha do štulpne (futbalové podkolienky - pozn. red.), čosi z nej vyťahuje a ruka mu rýchlo vystrelí k ústam.

Mnohí špekulovali, čo to bolo za modrú tabletku. Cukrík? Hroznový cukor? Doping?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Prišla šou génia, ktorý si zo štulpní občas vytiahne modrú tabletku