Nagy sa dohodol s oceliarmi a začal si hľadať výstroj

Ladislav Nagy.
Ladislav Nagy. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|25. júl 2018 o 14:47

Po sezóne zavesí korčule na klinec.

Ladislav Nagy počas tlačovej konferencie 25. júla 2018: fotogaléria

25.7.2018

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Vedenie HC Košice predĺžilo zmluvu o jeden rok so slovenským reprezentantom Ladislavom Nagyom, pre ktorého to bude rozlúčková sezóna s aktívnou kariérou.

Košický odchovanec sa definitívne rozhodol po skončení nadchádzajúceho súťažného ročníka zavesiť korčule na klinec.

Vlani si kapitán oceliarov pripísal v 42-zápasoch základnej časti 41 bodov za 22 gólov a 19 asistencií.

Na majstrovstvách sveta v Dánsku bol najproduktívnejším hráčom Slovenska, keď v siedmich stretnutiach získal 10 bodov (1+9).

Pri rozhodovaní, kde 39-ročný útočník ukončí svoju bohatú kariéru zavážilo niekoľko faktorov.

„V prvom rade som Košičan. Tu som vyrastal a Košice boli vždy moja srdcovka. Mám k tomuto klubu silný vzťah, keďže som tu hrával od malička. Viedli ma tu viacerí dobrí tréneri, ktorí mi dali veľmi veľa. Po majstrovstvách sveta som už bol rozhodnutý, že s kariérou končím ale napokon ma presvedčila rodina. Dcérka ma ešte chcela vidieť hrať, bude chodiť povzbudzovať na štadión. Hokej milujem a tak som sa rozhodol, že ešte rok si ho zahrám,“ povedal Ladislav Nagy.

Verí, že sezóna bude úspešná

Majstrovský titul na klubovej úrovni Nagyovi chýba a ak by ho dosiahol so svojim materským tímom vo svojej poslednej sezóne bol by to rozprávkový záver kariéry.

„Musíme ísť od zápasu k zápasu a uvidíme. Mužstvo je dobré, partia je vynikajúca. Hovoril som už aj s trénermi a v kolektíve vládne dobrá atmosféra. Verím, že sezóna bude pre nás úspešná. Pôjdeme do nej s pokorou a verím, že to dopadne lepšie ako posledné dva ročníky a že nevypadneme hneď v prvom kole play-off,“ uviedol Nagy.

V prípade, že sa rodák zo Šace prebojuje do národného tímu bude mať ideálnu príležitosť ukončiť aj reprezentačnú kariéru na domácom ľade, keďže budúcoročný svetový šampionát hostí Bratislava a Košice.

„To je ešte veľmi ďaleko, všetko bude závisieť od toho, aká bude moja forma a ako sa mi bude dariť. Dôležité je aby sa mi vyhýbali zranenia a samozrejme ide aj o to, či budú mať o mňa reprezentačný tréner a manažér tímu záujem. Rád by som ešte reprezentoval, ale keď to nepôjde a nebudem stopercentne fit určite sa tam nasilu tlačiť nebudem. Uvidíme ako sa bude sezóna vyvíjať.“

Pri rokovaniach mu vyšli v ústrety

Nagya jeho známy presviedčali aby svoju kariéru potiahol ešte aspoň tri roky, no on sa definitívne rozhodol, že po sezóne skončí.

„Vek neoklamem. Každý rok je to horšie a horšie. Hokej ide neuveriteľne dopredu a mladší hráči postupne vytláčajú starších. Aj z toho dôvodu som sa rozhodol už to ďalej nepreťahovať.“

Okrem Košíc sa o Nagyove služby zaujímali aj iné kluby, no s oceliarmi napokon našiel spoločnú reč.

„Košice mi pri rokovaniach, ktoré prebiehali perfektne, vyšli maximálne v ústrety. Stať sa ale mohlo čokoľvek, nešlo o peniaze ale určité body v zmluve a ak by to nevyšlo mal som ešte v zálohe ďalšie ponuky aj zo zahraničia.“

Netíka vníma ako pohodového chalana

Košickí hokejisti vykorčuľujú na ľad už vo štvrtok, kedy ich čaká úvodný tréning v Crow aréne.

Nagy spolu so zahraničnými posilami sa k tímu pripojí až na budúci týždeň.

„Musím si ešte pohľadať výstroj, hokejky a všetko dať do poriadku. V pondelok by som sa mal pripojiť k mužstvu.“

Jednou z letných posíl je aj skúsený český útočník Tomáš Netík, ktorý by mal spolu s Naygom patriť k hlavným ťahúňom mužstva.

„S Tomášom sa poznáme z pôsobenia v mužstve Lev Poprad a hral som s ním aj v Slovane Bratislava. Je to pohodový chalan, výborný spoluhráč a keď príde určite spolu pokecáme,“ povedal Nagy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy sa dohodol s oceliarmi a začal si hľadať výstroj