Kvitová opísala páchateľa. Veľmi dobre si ťa pamätám, odkazuje

Petra Kvitová bude po útoku dlhší čas bez tenisu.
Petra Kvitová bude po útoku dlhší čas bez tenisu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|22. dec 2016 o 09:42

Česká tenistka nesmie po operácii ruky zaťažovať zranené miesto šesť mesiacov.

BRATISLAVA. Polícia zverejnila predbežnú podobu muža, ktorý v utorok ráno v Prostějove prepadol Petru Kvitovú a porezal ju na ruke. Tenistka v stredu večer agresora, ktorý zatiaľ strážcom zákona uniká, podrobne opísala.

Informácie priniesol český portál sport.cz.

"Upresnili sme popis hľadaného," povedal podľa sport.cz hovorca prostějovskej polície František Kořínek. "Ide o muža vo veku do 35 rokov. Je vysoký 180 centimetrov, má svetlú pleť, hnedé oči, krátke hnedé vlasy, normálnu postavu."

Kvitová tiež podrobne opísala jeho oblečenie. "Od Petry môžem tlmočiť jasný odkaz: Veľmi dobre si ťa pamätám. Opísala som ťa tak podrobne, že ťa aj tak chytia, takže sa radšej prihlás," vravel Blesku hovorca tenistky Karel Tejkal.

Elitnú českú tenistku v utorok ráno prepadli v jej byte v Prostějove. Útočník ju zranil nožom a potom ju ošetrili v nemocnici v Brne.

"Išlo o náhodný kriminálny čin, podľa všetkého nie o vopred pripravenú akciu. Petra je v opatere lekárov. Nie je to zranenie, ktoré by ohrozovalo jej život," vyhlásil ešte v utorok predpoludním pre Rádiožurnál Tejkal.

Kvitová mala v utorok vystúpiť na detskej charitatívnej akcii v Brne.

"Nebojte sa o mňa. Som otrasená, ale šťastná, že som zostala nažive. Moja ľavá ruka je ťažko zranená, ale budem bojovať. Mám tú najlepšiu opateru a som v spojení s najbližšími. Verím, že všetko dobre dopadne. Som rada, že na mňa myslíte," prihovorila sa Kvitová fanúšikom prostredníctvom facebooku.

Ešte v ten istý deň po útoku ju operovali. Lekári jej zašili poranené šľachy na článkoch všetkých prstov ľavej ruky plus dva nervy.

Dvojnásobnú wimbledonskú šampiónku a bývalú svetovú dvojku čaká niekoľkomesačná nútená pauza, ale rozhodne nie koniec kariéry.

Minimálne šesť mesiacov nesmie operované miesto zaťažovať.

"Rozsah zranení je vážny, ale Petra je podľa operatéra mladá a zdravá. Preto nevidí dôvod, prečo by opäť nemohla hrať tenis," skonštatoval Tejkal pre Českú televíziu. Tá citovala aj jeho slová, ktoré povedal v mene Kvitovej.

"Nech ma dajú rýchlo dokopy! Či to bude trvať mesiace alebo roky. Teším sa na chvíľu, keď budem môcť opäť začať s tréningom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvitová opísala páchateľa. Veľmi dobre si ťa pamätám, odkazuje