Krištofík manažérom mládeže v Slovane Bratislava

SITA|6. feb 2008 o 13:07

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Vedenie slovenského futbalového tímu ŠK Slovan Bratislava pokračuje naďalej v "politike" návratov svojich bývalých hráčov do klubu. Po tom, čo sa novými trénermi B-mužstva ...

BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Vedenie slovenského futbalového tímu ŠK Slovan Bratislava pokračuje naďalej v "politike" návratov svojich bývalých hráčov do klubu. Po tom, čo sa novými trénermi B-mužstva stali Vladimír Kinder a Tomáš Stúpala (pripomeňme, že na lavičke A-tímu momentálne sedí triumvirát Boris Kitka, Marián Zeman a Ladislav Pecko, pozn.), prichádza späť na Tehelné pole ďalší hráč, šíriaci v nedávnej minulosti dobré meno Slovana - Ondrej Krištofík. Štyridsaťjedenročný bývalý výborný ofenzívny stredopoliar (nar. 10. 9. 1966) sa stal v "belasom" tábore manažérom mládeže. "Cieľom Slovana je dostať do štruktúr svojich bývalých futbalistov. Hráčov, ktorí dosiahli výborné výsledky. Je tu totiž predpoklad, že posunú kvalitu nášho klubu a práce v ňom ďalej. Verím, že Ondrej Krištofík svoje skúsenosti z trávnika prenesie v pozícii manažéra mládeže aj na naše futbalové nádeje," cituje slová generálneho riaditeľa Slovana Dušan Tittela internetová stránka bratislavského tímu. Podľa jeho slov sa historicky najúspešnejší slovenský futbalový klub snaží orientovať sa do budúcnosti na odchovancov. "Slovan, vždy keď bol úspešný, tak staval na vlastných hráčoch. Samozrejme, že sa nebránime dopĺňaniu futbalistov zo zahraničia, alebo z iných domácich tímov. Hráči, ktorí majú mať vzťah k Slovanu, musia prejsť jeho mládežníckymi štruktúrami. Chceme mať kvalitnú mládežnícku základňu a vychovať z nej takých hráčov ako boli Peter Dubovský či Róbert Vittek," doplnil Dušan Tittel.

Ondrej Krištofík získal so Slovanom Bratislava v roku 1992 posledný federálny ligový titul, ďalší majstrovský primát vybojoval aj v drese Slavie Praha, okrem tohto českého mužstva obliekal aj dresy trnavského Spartaka i izraelského klubu Maccabi Petah Tikva. Za bývalé Československo odohral šesť stretnutí a strelil jeden gól (30. januára 1991 sa pričinil svojím úspešným zásahom o víťazstvo ČSFR nad Austráliou 1:0).


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Krištofík manažérom mládeže v Slovane Bratislava