Výborný Hagara získal sezónne maximum. Po krátkom programe je na druhom mieste

Adam Hagara v krátkom programe na ZOH mládeže.
Adam Hagara v krátkom programe na ZOH mládeže. (Autor: SOŠV / Andrej Galica)
Titanilla Bőd|27. jan 2024 o 10:57 (aktualizované 27. jan 2024 o 15:08)

Vedie americký pretekár Jacob Sanchez.

BRATISLAVA. Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara je na ZOH mládeže po krátkom programe na výbornom druhom mieste.

17-ročný pretekár zajazdil v kórejskom Kangnungu bezchybný krátky program, v ktorom si o pár stotín znovu vylepšil svoje sezónne maximum.

Vo svojej jazde na skladbu Another Love od Toma Odella skočil krásnu kombináciu trojitého flipa s trojitým tulupom, trojitý axel s veľmi náročným nájazdom i trojitý lutz.

Jedna z jeho troch piruet dostala najvyšší level štyri, ďalšie mali level tri, respektíve level dva. Jeho kroková sekvencia tiež mala najvyššie ohodnotenie level štyri.

VIDEO: Jazda Adama Hagaru

Hagara získal 75,06 bodu, čo je o deväť stotín viac ako jeho doterajšie sezónne maximum, čo dosiahol na nedávnych majstrovstvách Európy v Kaunase.

Prvé miesto patrí Američanovi Jacobovi Sanchezovi, ktorý má na konte 76,38 bodu. Na treťom mieste je domáci pretekár Hyungyeom Kim, ktorý získal 69,28 bodu.

Pre Adama Hagaru to už bol siedmy čistý krátky program v sezóne, jazdí akoby bez nervov, podáva veľmi stabilné výkony.

Že to nie je žiadna samozrejmosť, o tom sa presvedčil víťaz finále juniorskej Grand Prix Rio Nakata. 15-ročný japonský pretekár vstúpil na ľad ako úplne posledný, bezprostredne po Hagarovi. Najprv mu nevyšiel trojitý axel, neskôr skočil iba jednoduchý lutz a pokazil aj jednu piruetu. V Kiss & Cry čakal na body s plačom, utešoval ho tréner. Nakatovi predvedený výkon stačil na 13. miesto.

Na ľade sa cítil super

Hagara má za sebou zatiaľ veľmi úspešnú sezónu. V seriáli juniorskej Grand Prix získal jedno víťazstvo a jedno štvrté miesto, čím sa kvalifikoval do finále, kde obsadil tretiu priečku. Na majstrovstvách Európy skončil na 11. mieste.

Na ZOH mládeže v krátkom programe tiež potvrdil svoju kvalitu.

 „Na ľade som sa cítil super. Som s jazdou spokojný. Bolo pár vecí, ktoré som mohol zlepšiť, napríklad výjazd z axla a level v jednej z piruet, ale myslím, že môžem byť spokojný,“ napísal pre Sportnet priamo z Kórey slovenský pretekár.

„Olympijská atmosféra je super. Myslím, že oproti iným pretekom je priateľskejšia a dokážete si to viac užiť,“ poznamenal Hagara, ktorý sa vrhol aj do tradičnej olympijskej aktivity, zbierania odznakov. Zatiaľ ich má tridsať.

Pred voľnou jazdou má skvelú východiskovú pozíciu. „Budem snažiť si to hlavne užiť a sústrediť sa celkovo na jazdu,“ uviedol.

Voľné jazdy sú na programe v pondelok ráno o 6.00 slovenského času, Hagara je predposledný pretekár v poradí a na ľad pôjde o 8.30.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Výborný Hagara získal sezónne maximum. Po krátkom programe je na druhom mieste