Skvelý Hagara má osobné maximum a malú medailu. Po krátkom programe je tretí

Najlepší pretekári po krátkom programe na MS juniorov v krasokorčuľovaní: v strede Kórejčan Minkju Seo, zľava Francúz Francios Pitot, sprava Adam Hagara.
Najlepší pretekári po krátkom programe na MS juniorov v krasokorčuľovaní: v strede Kórejčan Minkju Seo, zľava Francúz Francios Pitot, sprava Adam Hagara. (Autor: Judith Dombrowski / Golden Skate)
Titanilla Bőd|29. feb 2024 o 11:40 (aktualizované 29. feb 2024 o 12:12)

Súťaž je nesmierne nabitá.

MS juniorov v krasokorčuľovaní 2024

Muži - krátky program:

1.

Minkyu Seo

Kórejská republika

80,58 b

2.

Francois Pitot

Francúzsko

78,79 b

3.

Adam Hagara

Slovensko

78,02 b

4.

Aleksa Rakic

Kanada

77,74 b

5.

Rio Nakata 

Japonsko

77,60 b

BRATISLAVA. Jeho meno sa stáva synonymom stability a kvality. Krasokorčuliar Adam Hagara zajazdil už ôsmy bezchybný krátky program v tejto sezóne.

Na majstrovstvách sveta juniorov v Tchaj-peji získal zaň 78,05 bodov, čo je jeho osobné maximum a priebežne mu patrí tretie miesto. To znamená, že získal aj malú bronzovú medailu za krátky program.

VIDEO: Krátky program Adama Hagaru

Hagara vo svojej jazde na hudbu Toma Oddella predviedol kombináciu trojitého flipa s trojitým tulupom, trojitý axel a trojitý lutz. Dve piruety dostali najvyšší možný level štyri, jedna pirueta a kroková pasáž boli ohodnotené na level tri.

17-ročný Slovák si vylepšil svoje osobné maximum o viac ako tri body.

Lídrom je Minkyu Seo z Kórejskej republiky, ktorý získal 80,58 bodu, priebežné druhé miesto patrí Francúzovi Francoisovi Pitotovi so ziskom 78,79 bodu.

Súťaž je nesmierne nabitá, aj ôsmy Arlet Levandi stráca na lídra iba 5,15 bodu. Voľné jazdy sú na programe v sobotu o 9:15 slovenského času. 

Tréner musel ostať doma

Hagara sa bezprostredne po jazde na ľade neradoval, keď sa vydýchal, tak si dovolil skromný úsmev. Keď však uvidel známky, svoju radosť už dával patrične najavo.

„Som veľmi spokojný so svojou jazdou. Kombinácia bola trošku mimo osi a mal som trochu unavené nohy, ale spravil som všetko, čo som mohol,“ vravel slovenský pretekár.

Na majstrovstvách sveta juniorov ho nesprevádza tréner Vladimír Dvojnikov. „Musel ostať doma, ale nemalo to na mňa vplyv. Vždy sa snažím sústrediť na seba, byť prítomný v jazde a ísť s hudbou,“ uviedol Hagara.

Celkom iný krasokorčuliar

Pre slovenského pretekára sú juniorské majstrovstvá sveta desiatymi pretekmi v sezóne.

Je to jeho prelomová sezóna, v ktorej získal bronz vo finále juniorskej Grand Prix a striebro na ZOH mládeže. Robí obrovské pokroky a všíma si to aj medzinárodná krasokorčuliarska komunita.

„Techniky bol vždy veľmi solídny, ale jeho výraz, choreografia, spojenie s hudbou sú oveľa vyzretejšie aj za posledných niekoľko mesiacov. Je to celkom iný korčuliar,“ chválil ho komentátor priameho prenosu Medzinárodnej korčuliarskej únie Ted Barton.

Úroveň súťaže je veľmi vysoká. Hagara zvykne sledovať ostatných krasokorčuliarov a vnímal, že podali dobrý výkon.

„Bol som trochu nervózny, lebo som videl známky ostatných. Mnohí chalani, ktorí nikdy nemali také vysoké hodnotenie, teraz získali nad 75 bodov.

Mal som trošku obavy, lebo som nikdy nemal také známky. Ale vyšlo to a som veľmi šťastný,“ tešil sa mladý krasokorčuliar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Skvelý Hagara má osobné maximum a malú medailu. Po krátkom programe je tretí