Fantastický úspech. Hagara zajazdil výborne, na mládežníckej olympiáde získal striebro

Radosť Adama Hagaru po voľnej jazde na ZOH mládeže.
Fotogaléria (8)
Radosť Adama Hagaru po voľnej jazde na ZOH mládeže. (Autor: SOŠV / Andrej Galica)
Titanilla Bőd|29. jan 2024 o 08:55 (aktualizované 29. jan 2024 o 09:17)

Od zlata ho delilo pol bodu.

BRATISLAVA. Adam Hagara získal na ZOH mládeže v kórejskom Kangnungu striebornú medailu. 17-ročný pretekár získal dovedna 216,23 bodu.

Víťazom sa stal Kórejčan Hyungyeom Kim, ktorý mal v celkovom hodnotení o pol bodu viac.

Slovenský krasokorčuliar predviedol bezchybnú voľnú jazdu na skladbu Dream On od skupiny Aerosmith s dvoma trojitými axlami a so šiestimi ďalšími trojitými skokmi.

Po svojej jazde triumfálne dvíhal päste a v napätí čakal na skóre. Keď ich uvidel, trochu na ňom bolo vidno sklamanie, ale počas odovzdávania medailí už žiaril šťastím.

Na treťom mieste skočil Yanhao Li z Nového Zélandu.

VIDEO: Adam Hagara na ZOH mládeže 2024

„Som veľmi šťastný a spokojný. Nechcel som síce hovoriť o tom, že získam medailu, ale napokon s ňou odchádzam. Vo svojej voľnej jazde som urobil všetko, čo som mohol.

Možno druhý axel mi trocha utiekol z nohy, ale vo voľnej jazde je veľa prvkov. Celkovo mi vyšla a mám radosť zo striebra, aj keď zlato bolo tiež veľmi blízko,“ povedal v prvej reakcii Adam Hagara pre olympic.sk.

Fotogaléria: Adam Hagara získal striebro na ZOH mládeže 2024

Hagara dosiahol najlepšie umiestnenie slovenskej výpravy na ZOH mládeže v provincii Kangwon, je tretím slovenským medailistom po biatlonistovi Markusovi Sklenárikovi a lyžiarovi Andrej Barnášovi, ktorí získali bronz. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Fantastický úspech. Hagara zajazdil výborne, na mládežníckej olympiáde získal striebro