Košuda mení Vranov za Humenné. Škrlíka koniec prekvapil

Tréner Peter Košuda mení pôsobisko. Na Zemplíne však ostáva, bude viesť Humenné.
Tréner Peter Košuda mení pôsobisko. Na Zemplíne však ostáva, bude viesť Humenné. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|22. jún 2019 o 00:00

Do mužstva sa vracajú bratia Šuľákovci.

HUMENNÉ. Zaujímavý trénerský presun sa pár dní dozadu udial medzi dvoma treťoligovými klubmi zo Zemplína.

Novým kormidelníkom Humenného sa stal Peter Košuda, ktorý naposledy pôsobil v neďalekom Vranove nad Topľou.

V klube spod Vihorlatu nahradil Jozefa Škrlíka, ktorý sa do rodného mesta vrátil len začiatkom tohto roka.

Aj keď skúsený tréner vytiahol nováčika na výborné tretie miesto tabuľky, funkcionári humenského klubu sa rozhodli pre zmenu. Čo ich viedlo k tomuto kroku?

Chce ísť opäť za hranice

Pre mnohých prekvapivý krok odôvodnil predseda Správnej rady FK Humenné Martin Polák: „Tréner Škrlík nám nevedel garantovať, že v prípade lukratívnej ponuky v priebehu sezóny neodíde do iného klubu. Správna rada klubu na toto riziko pristúpiť nechcela, preto sme museli riešiť inú alternatívu.“

Škrlík viedol treťoligistu v jedenástich dueloch, v ktorých mužstvo zaknihovalo až osem víťazstiev a iba tri prehry.

„S jeho prácou prevládala absolútna spokojnosť, je to veľký profesionál. Aj touto cestou sa mu chceme za odvedené služby poďakovať,“ uviedol Polák.

Taký skorý koniec na humenskej lavičke nečakal ani samotný Škrlík, ktorý s mužstvom urobil viditeľný progres.

„Bolo to pre mňa prekvapenie, lebo sme urobili kus dobrej roboty. Taký je však futbalový a trénerský život. Chápem rozhodnutie ľudí vo vedení klubu a nemám na nich ťažké srdce. Nechcel som sa viazať na dlhšie obdobie, preto si za mňa našli náhradu,“ vyrovnaným hlasom skonštatoval 56-ročný tréner.

Čaká na ponuky z iných klubov. „Opäť preferujem zahraničie,“ dodal.

Zaútočia na postup?

Trénerský post A-tímu FK Humenné nezostal dlho neobsadený.

Keď sa predstavitelia ambiciózneho klubu dozvedeli o konci Petra Košudu na striedačke konkurenčného Vranova nad Topľou, okamžite ho oslovili a 44-ročný kouč na ich ponuku reagoval kladne.

„Páčil sa nám herný prejav vranovského mužstva, preto sme sa rozhodli angažovať tohto trénera. Čo sa týka ďalšieho zloženia realizačného tímu, to budeme riešiť v nasledujúcich dňoch, keď sa nový lodivod vráti z dovolenky,“ prezradil Polák, ktorý dodal, že Košuda sa v Humennom do práce pustí 28. júna, keď FK začne letnú prípravu.

V súvislosti s FK Humenné sa hovorí, že v ďalšom ročníku by chcel zaútočiť na postup do druhej ligy, čo Polák nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

„Chceme skončiť v tabuľke čo najvyššie. Súťaž nemôžeme podceniť, lebo bude veľmi kvalitná. Dôležité bude, aby sme zvládli štart sezóny.“

Ako nám ďalej prezradil, v kádri by mal ostať druhý najlepší strelec ligy Filip Serečin a návrat hlásia odchovanci Peter a Pavol Šuľákovci.

„Keďže prišiel nový tréner, určite dôjde aj k iným zmenám. Do skladania kádra mu nebudeme zasahovať. Nie je vylúčené, že siahneme aj po nejakých hráčoch Vranova.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košuda mení Vranov za Humenné. Škrlíka koniec prekvapil