Košickí hádzanári zdolali lídra a zahrajú si baráž o extraligu

Hádzanári Košice Crows.
Hádzanári Košice Crows. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|13. máj 2018 o 12:10

Müller: V prvom zápase sa nesmieme zblázniť.

Hádzanári Košice Crows: fotogaléria

13.5.2018

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows si v poslednom kole I. ligy poradili na domácej pôde s lídrom súťaže z Piešťan 32:26.

Košičania obsadili druhú priečku zaručujúcu účasť v baráži o extraligu, v ktorej sa stretnú v dvojzápase s Modrou.

Prvý duel odohrajú vo svojej hale v sobotu.

V záverečnom kole nadstavbovej časti sa košickí hádzanári museli spoliehať aj na pomoc Pezinka, ktorý hostil Martin.

Ak by totiž Martinčania uspeli v Pezinku, zaistili by si druhé miesto v tabuľke a postup do baráže o extraligu.

"Bola to pre nás náročná situácia, keďže sme potrebovali nielenže vyhrať nad Piešťanmi, ale čakali sme aj na správy z Pezinka, čo sa tam udeje. Pred tým zápasom sa šírili všelijaké reči. Napokon to ale dopadlo pre nás dobre a postupne si uvedomujeme, čo sa nám podarilo dokázať. Tešíme sa už na vytúžené pivko po tých ťažkých cestách na západ, kde sme odohrali náročné zápasy. Veľmi nás teší, že sa nám podarilo splniť cieľ, ktorým bola baráž," povedal jeden z ťahúňov košického tímu Norbert Müller.

Hlavami boli viac v Pezinku

Úvod stretnutia proti Piešťanom bol z pohľadu Košičanov nervózny, čo sa dalo, vzhľadom na situáciu, v ktorej sa nachádzali, očakávať.

"Boli sme hlavami asi viac v Pezinku ako na našom zápase, čo sa asi nemalo stať. Radšej sme sa ani nemali pozerať cez polčas na mobily a sledovať priebežný stav v Pezinku. Mali sme sa viac sústrediť na svoju hru. Povedali sme si, že dôležité je aby sme získali dva body a zvyšok už necháme na osud. Chvalabohu to dopadlo dobre, tak, ako sme chceli," uviedol Müller.

Návrat hádzanej do Košíc sa po roku pôsobenia v I. lige dá zhodnotiť prevažne pozitívne.

"Je to skvelé, čo sa podarilo za taký krátky čas vybudovať. Ostatné tímy si požičiavali hráčov z rôznych kútov, no my sme tím zložený prevažne z Košičanov. Pre nás je len plus, že sme s týmito mužstvami dokázali odohrať vyrovnané a ťažké zápasy. Doma nás nikto neporazil a na tom sme v podstate vybudovali základ nášho úspechu," skonštatoval Müller.

V Modre ich bude čakať peklo

Baráž proti extraligovej Modre bude pre košických hádzanárov veľkou previerkou, no jednoznačný cieľ je postup do najvyššej súťaže.

"Dôležité bude, aby sme sa v domácom zápase v sobotu hneď nezbláznili. Treba hrať s pokojom a ísť gól po góle. Treba sa na nich dobre pripraviť a zistiť si o nich čo najviac informácií. Väčšinu ich hráčov poznáme, takže môžeme to dokázať. Verím, že fanúšikovia si nájdu cestu do našej haly, prídu nás podporiť v čo najväčšom počte a vytvoria búrlivú atmosféru. V Modre nás bude určite čakať peklo, ale všetko bude záležať od toho, ako zvládneme prvý duel nás."

Veľmi náročný dvojzápas v baráži proti extraligistovi očakáva aj tréner Košice Crows Jiří Shejbal.

"Z hľadiska kvality a úrovne to budú podobné duely ako proti Piešťanom. Verím, že doma to dokážeme zvládnuť, dôležité bude, ako potom dopadne zápas v Modre. Informácie o súperovi už mám, pretože som vedel, že nikto iný nám nemôže pripadnúť v baráži do úvahy. Prioritou bude, aby sa nám počas týždňa podarilo skompletizovať káder, aby boli všetci na tréningu a aby sme sa čo najlepšie pripravili na prvý zápas," povedal Shejbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári zdolali lídra a zahrajú si baráž o extraligu