Košická športová týždňovka

Košickí basketbalisti úspešne zvládli ťažký týždeň.
Košickí basketbalisti úspešne zvládli ťažký týždeň. (Autor: SITA)
Sportnet|13. apr 2018 o 00:00

Čo sa za týždeň udialo vo svete športu.

Čo sa za týždeň udialo vo svete športu? Zaujímavé zápasy sa odohrali a výsledky padli v mužskom basketbale, florbale, hádzanej i vodnom póle.

Býci vyrovnali semifinálovú sériu

Košickí basketbalisti úspešne zvládli ťažký týždeň, počas ktorého v priebehu šiestich dní dokázali vyhrať v rozhodujúcom zápase štvrťfinálovej série nad Svitom 94:85 a v utorok aj vyrovnať stav semifinálovej série s Interom Bratislava.

Semifinálovú sériu medzi KB Košice a Interom Bratislava označujú mnohí za predčasné finále. Už prvé dva zápasy naznačili, že bude poriadne emočne vybičovaná a môže byť aj veľmi dlhá.

Na prvé semifinále do Bratislavy cestovali v sobotu býci bez možnosti oddychu po štvrtkovom štvrťfinále so Svitom a tak pomerne vysoká prehra 62:87 nebola až taká prekvapujúca.

„Jednoducho sme neboli pripravení pokúsiť sa o nejaký brejk. Nejde o žiadny neúspech prehrať zápas na Interi, ale mňa mrzí spôsob, akým sme prehrali. Keď sme mali šancu ukázať, že sa ešte môžeme vrátiť do zápasu, jednoducho sme sa vzdali. Takže určite nie som spokojný, ale je to len prvý zápas a v play-off, keď prehráte, je jedno, či o tridsať bodov alebo len o bod. Séria je ešte dlhá, ideme ďalej,“ skonštatoval tréner Miljan Čurovič.

Ten sa stal aj súčasťou slovnej prestrelky s trénerom Interu Oliverom Vidinom, čo ešte viac vybičovalo napätie medzi odvekými rivalmi.

Aj preto zaplnená Angels aréna v utorok čakala, či si domáci dokážu ustrážiť vlastný hrad.

Hoci to v prvom polčase nevyzeralo nádejne, v tom druhom napokon Košičania výrazne zlepšili hru a najmä streľbu a po víťazstve 74:68 vyrovnali stav série.

„Zápasy s Interom sú napínavé vždy. Určite máme teraz psychicky navrch, ale do tretieho zápasu v Bratislave musíme ísť stopercentne koncentrovaní, s chladnou hlavou a musíme si dávať pozor na detaily,“ povedal po dôležitom víťazstve strelec 15 košických bodov Igor Marič. Tretie semifinále sa hrá v sobotu 14. apríla na bratislavských Pasienkoch.

Florko prehralo prvé dva zápasy finálovej série

Florbalistom košického Florka sa nepodarilo zopakovať husársky kúsok zo semifinálovej série s Nižnou a na palubovke obhajcu majstrovského titulu Tsunami Záhorská Bystrica prehrali počas predchádzajúceho víkendu oba úvodné zápasy finálovej série hranej na tri víťazstvá.

„Dnes sme prehrali úplne zaslúžene. Musíme si rýchlo uvedomiť, že nič nie je zadarmo. Tretiu tretinu tlačíme súpera a nie sme schopní trafiť ani bránu. Zajtra je však ďalší deň a my musíme nastúpiť s úplne iným prístupom,“ povedal podľa oficiálnej stránky slovenského florbalu po sobotňajšej prehre 2:8 tréner Florka Jan Holovka.

Košičania naplnili jeho slová v druhom zápase, keď domácich poriadne potrápili a prehrali 5:6 až po samostatných nájazdoch.

„Podali sme dnes podstatne lepší výkon ako včera, no nestačilo nám to na víťazstvo. Určite však nevyhral lepší tím. Musíme potrénovať samostatné nájazdy, pretože tak zle a naivne sme ich už dlho nezahrali ako dnes...,“ vyjadril sa po druhom zápase tréner. Florko tak počas najbližšieho víkendu čaká náročná úloha.

Ak chce titul, musí vyhrať oba domáce zápasy – v sobotu o 17.30 aj v nedeľu o 14.00 hod.

Hornets do play-off z prvého miesta

Vodní pólisti ŠK Hornets Košice sa stali víťazmi dlhodobej časti vodnopólovej extraligy.

Svoje prvenstvo potvrdili v stredu v poslednom kole nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto, v ktorom v košickom derby porazili Modrých Drakov 10:4.

So svojím mestským rivalom sa sršne stretnú aj v semifinálovej sérii play-off, ktorá sa začne už v sobotu 14. apríla v košickej Mestskej plavárni a hrá sa na tri víťazné zápasy.

Druhé semifinále medzi obhajcami titulu zo Slávie UK Bratislava a KVP Nováky bude reprízou minuloročného finále.

Košice Crows nezastavili suverénne Piešťany

Ani košickým hádzanárom sa nepodarilo v piatom kole nadstavbovej časti 1. ligy zastaviť víťaznú sériu lídra z Piešťan.

Po prehre 25:35 tak Košičanom po polovici odohraných zápasov patrí v tabuľke tretia priečka s jednobodovou stratou na druhý Martin.

Práve na jeho palubovke odštartujú v sobotu 14. apríla druhú polovicu súťaže a tento zápas môže byť jedným z kľúčových v boji o druhé miesto zaručujúce postup do baráže o extraligu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická športová týždňovka