Košice a Prešov obnovili rivalitu. Zápas dodatočne skontumovali

Ivan Mriška|9. okt 2020 o 21:44

Dvaja domáci hráči hrali neoprávnene.

KOŠICE. Bol to zrod nového košicko-prešovského futbalového súperenia.

Takýto prívlastok si v úvode septembra vyslúžil treťoligový duel Slávie TU Košice a 1. FC Tatran Prešov.

Atraktívny zápas sa na ihrisku skončil zmierlivo 2:2, napokon je ale všetko inak.

Prípad sa pomerne dlho pretriasal na pôde Východoslovenského futbalového zväzu.

A hoci disciplinárna komisia námietku hosťujúcej strany zamietla, odvolacia komisia ju uznala a stretnutie skontumovala na 3:0 v prospech Prešova.

Nastúpili, hoci ich riešila disciplinárka

Kameňom úrazu sa stalo to, že v danom stretnutí nastúpili na domácej strane brankár Ľubomír Pangrác a stredopoliar Pavol Gere.

Voči obom bolo v tom čase začaté disciplinárne konanie za prehrešky v predchádzajúcom stretnutí v Humennom.

Prešovčania podali voči tomu, že do zápasu zasiahli, námietku. Disciplinárka ju zamietla s tým, že hráči zastavenú činnosť nemali.

Prípad putoval na odvolaciu komisiu a tá dala za pravdu klubu.

„Odvolacia komisia môže verdikt prvostupňového orgánu potvrdiť, zrušiť a vrátiť, alebo zmeniť, keď je v rozpore s disciplinárnym poriadkom a stanovami. A to bol tento prípad,“ vysvetlil predseda OK VsFZ Ondrej Brendza.

„Pointa je v tom, že keď je začaté disciplinárne konanie voči hráčom, ktorí sa dopustili priestupku na červenú kartu, majú automaticky zastavenú činnosť. Títo hráči napriek tomu počas najbližšieho víkendu nastúpili na zápas. Išlo o neoprávnený štart a to je dôvod na kontumáciu,“ povedal Brendza.

Zmenené bolo aj rozhodnutie športovo-technickej komisie VsFZ, keďže pôvodne ostal v platnosti výsledok 2:2.

Rozhodnutie je konečné a bude doručené účastníkom konania.

Mali informáciu, že môžu hrať

Košický tábor tento verdikt, pochopiteľne, nepotešil.

„Bolo to nejednoznačné, ale mali sme informáciu od pána Urbana z disciplinárnej komisie, že keď k tomu nie sú vyjadrenia delegáta, zo zväzu a podobne, hráči môžu hrať," tvrdí tréner Slávie TU Roland Móder.

„Nakoniec je to skontumované, takže je to kapusta zväzu. Keď nám predseda disciplinárnej komisie nevie vyložiť pravidlá, potom neviem, čo si mám o tom myslieť. Športovo to už zvrátiť nemôžeme, ale ľudsky je to pre nás veľké sklamanie,“ priznal Móder.

Brendza v reakcii na tieto slová uviedol: „V úradnej správe bolo uvedené, že voči hráčom sa začína disciplinárne konanie. A ak tam aj nie je to, že majú automaticky stop, je to uvedené v disciplinárnom poriadku. A že niekto povedal, že môžu hrať? Za štart hráča zodpovedá vždy klub. Z môjho pohľadu nie je čo riešiť. Odvolacia komisia sa na tom zhodla jednomyseľne.“

„Dvaja hráči nastúpili neoprávnene. Na zväze to bolo dvakrát zamietnuté, ale na odvolacej komisii uznali, že máme pravdu. Vo futbale platia pravidlá a keď sa porušia, nejaký postih musí prísť. Myslím, že je to správne rozhodnutie,“ povedal tréner Tatrana Peter Petráš.

Prešov sa po tomto verdikte vrátil na druhé miesto tabuľky. Na vedúce Humenné stráca štyri body a má zápas k dobru. Košičanom patrí piata priečka.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu! Ďakujeme!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Košice a Prešov obnovili rivalitu. Zápas dodatočne skontumovali