Košičanky so zlatým hetrikom, v extralige neprehrali tri roky

Vodnopólistky Olympie Košice zodvihli nad hlavy majstrovský pohár tretíkrát v rade.
Vodnopólistky Olympie Košice zodvihli nad hlavy majstrovský pohár tretíkrát v rade. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|8. jún 2019 o 20:44

Kapitánka Olympie: Keď vyhrávate, zachutí vám to.

ŠG Olympia Košice - Majsterky SR 2018/19: fotogaléria

9.6.2020

KOŠICE. Vodnopólistky ŠG Olympia Košice zavŕšili sezónu 2018/19 ziskom tretieho majstrovského titulu v rade.

Na domácom záverečnom turnaji si poradili so Sláviou UK Bratislava 12:3 a v popoludňajšom dramatickom zápase zdolali aj Vrútky 7:6.

Zverenky trénera Szabolcsa Eschwig-Hajtsa ťahajú šnúru neporaziteľnosti v domácej súťaži už tretí rok.

S najvyššími ambíciami pôjdu Košičanky aj do nasledujúcej sezóny, pred ktorou sa chcú poslniť o štyri legionárky.

Posledný titul bol najnáročnejší

Zisk majstrovského titulu a jeho následná obhajoba býva obvykle mimoriadne náročnou záležitosťou.

Ak sa ale podarí skompletizovať zlatý hetrik, je to už niečo výnimočné.

Svoje o tom vedia vodnopólistky košickej Olympie, ktoré sa v sobotu po tretíkrát v rade stali majsterkami Slovenska.

„Je to skvelý pocit vyhrať majstrovský titul trikrát v rade. Sme veľmi šťastné, že sa nám to podarilo. Osobne sa mi zdá, že získať posledný titul bolo najnáročnejšie, hoci ani tie predošlé dva neboli vôbec jednoduché. Vedeli sme, že na to máme, ale dôležité bolo, aby sme hrali disciplinovane, čo sa nám nie vždy darilo. Určite nám pomohli aj skúsenosti, ktoré sme nazbierali v tejto sezóne v Eurolige žien,“ povedala kapitánka Olympie Janka Kurucová.

Záverečný turnaj v domácom bazéne Košičanky zvládli, hoci po prvom zápase, po ktorom už mali istý titul, to vyzeralo, že im Vrútky pripravia prvú prehru po troch rokoch.

„V prvom zápase nám vyšlo všetko, čo sme si naplánovali a hrali sme veľmi disciplinovane. Do druhého duelu sme nastúpili s tým, že chceme vo výkonoch pokračovať, ale nevyšlo nám to podľa predstáv. Mohlo to byť spôsobené aj tým, že sme už mysleli na titul, ktorý sme mali v kapse. Napokon sme vyhrali aj s Vrútkami, hoci s odretými ušami, ale aj to sa počíta,“ uviedla s úsmevom na tvári Kurucová.

Tréner sa nevyhol majstrovskému kúpeľu

Košický tréner sa po odovzdávaní medailí snažil svojim zverenkyniam nenápadne zmiznúť z dohľadu, aby sa vyhol tradičnému majstrovskému kúpeľu.

Tie ho však rýchlo dohnali a spoločnými silami ho hodili do bazéna.

„Nemohol by odísť bez toho, aby si trochu zaplával. My sme mu k tomu s dievčatami trochu pomohli. Je super, že si to s nami užil aj vo vode, boli sme rady. Už teraz sa tešíme na ďalšiu sezónu. Keď vyhrávate, zachutí vám to, ale na druhej strane vieme, že ostatné tímy sa na nás budú chcieť vytiahnuť,“ skonštatovala Kurucová.

Sezónu Olympie hodnotí pozitívne aj samotný kormidelník Szabolcs Eschwig-Hajts.

„Veľa hráčok nám počas sezóny vypadlo, v podstate celý rok sme hrali len s deviatimi hráčkami. Káder sme mali o čosi slabší ako vlani, ale podarilo sa nám získať tretí titul v rade. Verím, že pred nasledujúcou sezónou sa posilníme a hráčky, ktoré ostanú, budú na sebe tvrdo pracovať a napredovať vo svojich výkonoch,“ povedal Eschwig-Hajts, ktorý na margo svojho úteku pred hráčkami dodal:

„Nechcel som, aby to mali veľmi jednoduché, museli zabojovať. Nedal som sa len tak ľahko, ale sú dobre vytrénované, takže to zvládli na jednotku.“

Vyskúšajú dve najlepšie hráčky z Ukrajiny

Manažér Olympie Ľubomír Tóth potvrdil, že aj v nasledujúcej sezóne sa košické vodnopólistky predstavia medzi európskou elitou.

„Ako víťaz slovenskej ligy sa určite prihlásime do Euroligy žien. Zároveň sme sa prihlásili aj do Danubia ligy, v ktorej si zmeriame sily so súperkami z Rumunska, Srbska, Maďarska či Belgicka. Ešte predtým bude našou prioritou posilnenie kádra o štyri legionárky, na čom už aktívne pracujeme. Zatiaľ môžem len prezradiť, že už tento mesiac k nám prídu na skúšku dve najlepšie hráčky z Ukrajiny. Pokiaľ budeme s nimi spokojní a ony budú súhlasiť s podmienkami, podpíšeme s nimi kontrakty,“ uviedol Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanky so zlatým hetrikom, v extralige neprehrali tri roky