Košičania v zápase so Stropkovom ťažili zo štandardiek

Líder tabuľky vyhral v Stropkove 2:0.
Líder tabuľky vyhral v Stropkove 2:0. (Autor: Jaroslav Glovičko)
Jaroslav Glovičko|30. sep 2018 o 18:50

Po jedenástich treťoligových kolách je na čele košický FC.

STROPKOV. Po jedenástich treťoligových kolách je na čele košický FC, ktorý sedem stretnutí po sebe neprehral.

Naposledy hral dve stretnutia vonku, najskôr v Šarišských Michaľanoch a uplynulú sobotu v Stropkove. Oba zvládol podľa predstáv.

Stropkovčania prišli v pozmenenej zostave, v ktorej základe nastúpili s dvojicou osemnásťročných a jedným devätnásťročným hráčom.

Na hre domácich to bolo poznať a od začiatku ťahali za kratší koniec. V úvode mali náznak šance, potom ale už ich útočné snaženie končilo pred pokutovým územím hostí.

Presadila sa dvojica štvorgólových strelcov

Hostia postupne prevzali liace duelu do svojich rúk, do prestávky mali častejšie loptu pod kontrolou a vypracovali si viaceré šance.

Z hry sa im nepodarilo skórovať, no všetko si vynahradili zo štandardných pozícií.

Po faule na Gálla si v jedenástej minúte loptu postavil asi 22 metrov od bránky Filip Kis. Strelou cez múr otvoril skóre.

„Stropkov je doma stále nepríjemným súperom. Mali sme dlhšiu prestávku, ktorú sme sa snažili využiť čo najlepšie. Do stretnutia som nastupoval s tým, aby som pomohol mužstvu dosiahnuť čo najlepší výsledok a strelený gól bol bonusom navyše,“ prezradil strelec prvého gólu Filip Kis, ktorý zaznamenal už štvrtý zásah v tejto sezóne.

Vedúci gól vniesol viac pokoja na kopačky hostí a bolo len otázkou času, kedy poistia jednogólové vedenie.

Šancí bolo viac ako dosť, no do šatní odchádzali s jednogólovým vedením.

Po zmene strán sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami, no viac streleckých príležitostí mali Košičania, avšak nik sa nevedel trafiť presne.

Domáci vycítili šancu, lebo súper poľavil a nechal im viac priestoru v strede ihriska.

Po prestriedaní sa predsa len presadili zverenci trénera Miroslava Soviča.

Do streleckej tabuľky si štvrtý gól pripísal aj kapitán Dobias, keď zužitkoval prihrávku Višnevského a nekompromisne z päťky zavesil.

„Pri rohovom kope Serečina som hovoril Kisovi, aby sa stiahol na odrazenú loptu, ja som sa posunul do šestnástky. Loptu z prvej žrde nadvihol Oleg a iné ako streliť gól mi neostávalo. Som rád, že sme vyhrali a potvrdili rolu favorita v tomto stretnutí,“ spokojným hlasom povedala opora zadných radov Timon Tobias.

Vranovu odskočili na dva body

Týždňová prestávka nenarušila zápasový rytmus košického celku, ktorému sa podarilo vyhrať dve stretnutia po sebe na súperových trávnikoch.

„Po náročnom stretnutí v Šarišských Michaľanoch sme odchádzali do Stropkova s tým, aby sme sa domov vracali s tromi bodmi. Nie je jednoduché dvakrát po sebe vonku bodovať naplno, ale podali sme kolektívny výkon a brali sme zaslúžené ovocie,“ hovoril Dobias.

V boji o prvú priečku im zahrala do karát aj remíza Vranova v Plavnici, ale do konca sezóny, keď sa bude lámať postupový chlieb, je ešte poriadne ďaleko.

Po jedenástich kolách má FC Košice na čele tabuľky dvojbodový náskok.

„Ak chceme uspieť, musíme sa sústrediť na svoje výkony. Iste, očkom sledujeme výsledky konkurencie, ale podobne ako súperi aj my môžeme zakopnúť. To si ale nepripúšťame a šesť získaných bodov zvonku chceme potvrdiť v domácom stretnutí s Plavnicou,“ konštatoval Filip Kis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania v zápase so Stropkovom ťažili zo štandardiek