Košičania odštartovali prípravu na ľade, legionári prídu neskôr

(Autor: TASR/František Iván)
Patrik Fotta|26. júl 2018 o 13:07

Z posíl prišli zatiaľ dvaja hokejisti.

Začiatok prípravy HC Košice na ľade: fotogaléria

26.7.2018

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vo štvrtok odštartovali už tradične prípravu na ľade v Crow aréne.

Trénerom Šimíčkovi a Šimurdovi zatiaľ chýbali zahraniční hráči a Ladislav Nagy, ktorí len predvčerom podpísal s oceliarmi novú zmluvu.

V tíme je zatiaľ na skúške trojica útočníkov Oliver Jokeľ, Dalibor Mikula a Martin Krajňák.

Prvý prípravný zápas odohrajú Košičania 7. augusta v Crow aréne proti Miskolcu.

Galamboš prišiel z južných Čiech

Jednou z nových posíl v košickom drese je Peter Galamboš, ktorý vlaňajšiu sezónu strávil v druhej najvyššej českej lige v tíme HC České Budějovice.

Na Slovensku naposledy obliekal dres rodného Martina.

„Začiatok prípravy je ako každý rok ťažký, ale za týždeň alebo dva by sme sa do toho mali dostať a bude to v pohode. Prvé dni je to vždy najmä o tom, aby sme zabehali nový výstroj a korčule. Ja osobne mám väčšinu vecí úplne nových, takže nohy mám po prvom tréningu skôr otlačené ako boľavé,“ povedal Galamboš.

Hrať o hornú štvorku

S oceliarmi absolvoval prípravu na suchu, takže zapadnúť do tímu pre neho nebol problém.

„Väčšinu chalanov poznám z reprezentačných zrazov alebo z pôsobenia v iných tímoch. Myslím si, že začleniť sa nebol problém. Navyše som hral extraligu veľa rokov a keďže sa tam hráči príliš nemenia, tak sa dá povedať, že sa všetci poznáme,“ uviedol 29-ročný útočník.

Do metropoly východu prišiel Galamboš s cieľom dosiahnuť tímový úspech, ku ktorému by rád dopomohol.

„Určite chceme hrať o najvyššie priečky. Mojím cieľom je čo najviac pomôcť tímu. Keď som ešte hral v Martine, zvykli sme byť na chvoste tabuľky a tu je to opačne a na to sa samozrejme teším. V základnej časti sa pokúsime bojovať v hornej štvorke a potom v play-off to bude nová súťaž. Tam to už bude o momentálnej forme.“

Legionárov budú testovať

Košičania budú prvých pár dní trénovať bez zahraničných hráčov, ktorí by sa spolu s Ladislavom Nagyom mali pripojiť k mužstvu v pondelok.

„Chýba nám zatiaľ sedem hráčov, ale v pondelok už budeme takmer kompletní. Myslím, že Jere Pulli príde až v stredu, pretože má nejaký problém s letenkami. Zatiaľ máme káder doplnený mladými hráčmi, ktorým treba dať šancu. Veľmi nás potešil ich prístup, ktorý ukázali v príprave na suchu. Podstatné ale je, ako sa ukážu na ľade, pretože hokej sa nehrá v posilňovni, na bežeckej dráhe alebo v lese,“ povedal tréner oceliarov Roman Šimíček.

Český kormidelník sa neobáva toho, žeby legionári prišli v nedostatočnej fyzickej kondícii.

„Sú to všetko profesionáli, ale samozrejme, pokiaľ nebudeme spokojní, môžeme sa s nimi rozlúčiť a pozrieť sa po niekom inom. Trh je nasýtený kvalitnými hokejistami, takže v tom problém nevidím. Všetci hráči, ktorí prídu, vedia, že absolvujú záťažové testy, takže po nich uvidíme, v akom sú stave, ale ja verím, že prídu pripravení.“

Jokeľ, Mikula a Krajňák na skúške

Okrem juniorov, ktorým dali tréneri šancu ukázať sa a zabojovať o miesto, v zostave začali prípravu na ľade aj traja hráči – Oliver Jokeľ, Dalibor Mikula a Martin Krajňák, ktorí sú v tíme zatiaľ na skúšku.

„Máme tu troch chlapcov, ktorých zatiaľ pozorne sledujeme. Až čas nám ukáže, či majú na to hrať v áčku. Všetci dostanú v prípravných zápasoch príležitosť predviesť svoje schopnosti,“ uviedol Šimíček.

Počas prípravy na ľade sa oceliari najmä na začiatku zamerajú na fyzickú a kondičnú zložku.

„Bude to spočiatku dosť náročné, pretože nebudeme pozerať na to, či nás čaká nejaký prípravný zápas alebo nie, jednoducho budeme musieť tvrdo makať. Čo teraz nakorčuľujeme, akoby sme počas sezóny našli. Práve preto sa zameriame na tvrdú drinu a nejaké herné veci prídu na rad až neskôr.“

Chcú predvádzať atraktívny hokej

Po posledných dvoch neúspešných rokoch, keď sa košickým hokejistom nepodarilo prejsť prvým kolom play-off, zatiaľ nie sú namieste vysoké ambície.

„Chceme v prvom rade predvádzať pekný hokej a ideme do sezóny s veľkou pokorou. Všetky tímy intenzívne posilňujú svoje kádre na všetkých postoch a som presvedčený o tom, že aj maďarské tímy nebudú len do počtu. Určite chceme hrať o najvyššie priečky, ale predovšetkým chceme hrať atraktívny hokej, ktorý bude baviť ľudí. Verím, že sa vráti atmosféra spred troch rokov, keď som tu pôsobil s Petrom Oremusom. My divákov potrebujeme mať na našej strane,“ uviedol Šimíček.

Český kouč má radosť z toho, že sa vedeniu podarilo podpísať Ladislava Nagya, ktorý bol vlani jasným ofenzívnym lídrom mužstva.

„Teším sa, že to s Lacom dopadlo dobre. Je to skúsený hráč a ja osobne som bol presvedčený o tom, že bude pokračovať v kariére. Je veľmi ctižiadostivý hráč a som presvedčený o tom, že budúcoročné majstrovstvá sveta, ktoré budú aj tu v Košiciach, sú pre neho obrovská výzva. Ja mu veľmi prajem, aby sa do národného tímu dostal a ak sa skutočne rozhodne skončiť kariéru, tak aby ju ukončil práve doma na šampionáte.“

Káder HC Košice

Brankári: Vladislav Habal, Stanislav Škorvánek.

Obrancovia: Václav Čížek, Martin Dudáš, Patrik Koch, Jimmy McDowell, Martin Lenďák, Christián Michalčin, Klemen Pretnar, Jere Pulli, Eduard Šedivý.

Útočníci: Evan Brophey, Peter Galamboš, Tomáš Hričina, Petr Kafka, Tomáš Klíma, Ladislav Nagy, Tomáš Netík, Šimon Petráš, Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Filip Vrábeľ, Roman Žitný.

Na skúške: Oliver Jokeľ, Dalibor Mikula, Martin Krajňák.

Program prípravných zápasov HC Košice

Utorok, 7. augusta, 18.00: HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec (Crow aréna, Košice)

Štvrtok, 16. augusta, 15.30: GKS Tychy - HC Košice (Memoriál P. Zábojníka vo Zvolene)

Piatok, 17. augusta, 12.00: HC Košice - Graz 99'ers (Memoriál P. Zábojníka vo Zvolene)

Sobota, 18. augusta, 12.00: KAC Klagenfurt - HC Košice (Memoriál P. Zábojníka vo Zvolene)

Štvrtok, 23. augusta, 18.00: DVTK Jegesmedvék Miškovec - HC Košice

Štvrtok, 30. augusta, 20.00: HC Košice - HC Orli Znojmo (Tatranský pohár v Poprade)

Sobota, 1. septembra, 15.00: Rapaces de Gap - HC Košice (Tatranský pohár)

Nedeľa, 2. septembra: o umiestnenie (Tatranský pohár)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania odštartovali prípravu na ľade, legionári prídu neskôr